Interview | Iserbyt kan uithaal Van der Haar plaatsen: 'Zou ook gefrustreerd zijn mocht het niet lukken' Veldrijden
Veldrijden

Interview | Iserbyt kan uithaal Van der Haar plaatsen: 'Zou ook gefrustreerd zijn mocht het niet lukken'

Interview | Iserbyt kan uithaal Van der Haar plaatsen: 'Zou ook gefrustreerd zijn mocht het niet lukken'

'Ik was gefrustreerd op mezelf', aldus Van der Haar na de aankomst van de X2O Trofee in Brussel, doelend op zijn reactie van zaterdag na de Exact Cross van Sint-Niklaas. De Nederlanders uitte toen zijn ongenoegen over de koerswijze van ploegmaats Eli Iserbyt en Michaal Vanthourenhout. Iets wat hij beter niet had gedaan, zo beseft hij 24 uur later.

'Het begint wel een beetje lachwekkend te worden dat Eli en Michael echt niet willen koersen, het moet echt alleen maar van mij en Laurens komen. Dat is wel een beetje jammer voor de koers, denk ik.' Dat waren de woorden van Van der Haar net na de aankomst in Sint-Niklaas. 'Frustratie bij mezelf', zo noemt de Nederlanders het als we hem na de aankomst in Brussel vragen wat er nu precies aan de hand was een dag eerder.

'Je rijdt toch al weken lang om te winnen en om goede uitslagen te rijden', zo gaat hij verder. 'En als het dan elke keer tegenslaat, dan zoek je het soms in dingen die er misschien niet zijn.' Een probleem met Iserbyt of Vanthourenhout heeft Van der Haar naar eigen zeggen dan ook niet. 'Helemaal niet. Tuurlijk niet. Iedereen koerst, iedereen doet z'n best. Soms neemt na de wedstrijd de emotie of de frustratie de bovenhand.'

Iserbyt begrijpt reactie Van der Haar, maar vindt het niet mooi

'Ik ken Lars wel een beetje en ik vond het wel niet mooi dat het naar Michael en mijzelf was, want er was nog een derde bij die evenveel in het wiel zat', zo doelt Iserbyt al lachend op Laurens Sweeck, wanneer we hem wijzen op de woorden van Van der Haar. 'Lars rijdt gewoon supergoed en verdient een overwinning. Hopelijk voor hem kan hij die in Oostmalle behalen, want op dit niveau rijden en geen overwinning kunnen pakken is volgens mij heel jammer. Ik denk dat hij dat ook beseft, want er waren veel kansen voor hem.'

'Vandaag was ik wel de beter, maar de voorbije drie à vier wedstrijden was hij minstens de evenknie of misschien zelfs de betere. Ik zou ook gefrustreerd zijn moest het niet lukken. Hij is ook een pittig type, dus ik kan het wel plaatsen van hem', zo sluit Iserbyt het interview en daarbij ook meteen het akkefietje tussen de twee heren af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws