Van Kessel gaat nieuw avontuur aan en wordt fulltime crosser: 'Blij dat dit jaar afgelopen is' Veldrijden
Veldrijden

Van Kessel gaat nieuw avontuur aan en wordt fulltime crosser: 'Blij dat dit jaar afgelopen is'

Van Kessel gaat nieuw avontuur aan en wordt fulltime crosser: 'Blij dat dit jaar afgelopen is'

Op 30 december 2022 werd de Azencross in Loenhout verreden. Voor Corné van Kessel gaat deze door Wout van Aert gewonnen wedstrijd de boeken in als zijn laatste wedstrijd in het witgroene tricot van Tormans. De veldrijder c.q. wegwielrenner maakt namelijk per 1 januari 2023 de overstap naar Deschaecht-Hens-Maes. In de Leiderstrui sprak voorafgaand aan de Azencross kort maar krachtig met de sympathieke Nederlander.

De 31-jarige Van Kessel vertegenwoordigde sinds 2020 in het veld en op de weg de kleuren van het huidige Intermarché-Wanty-Gobert. Na drie redelijk vruchtbare jaren bij de ploeg van Hilaire Van der Schueren, die met name gekarakteriseerd werden door een opstapeling van ereplaatsen in de cross, verkast hij naar een andere Belgische broodheer: Deschaecht-Hens-Maes. Daar is momenteel Daan Soete de blikvanger bij uitstek. Van Kessel stelt er enorm veel zin in te hebben om voor zijn nieuwe werkgever uit te gaan komen.

Ook in 2023 staat voor Van Kessel alles in het teken van de cross

Positief terugkijken op 2022 doet Van Kessel niet per se. Ondanks een knappe vijfde plaats in de door Arnaud De Lie gewonnen Schaal Sels en een negende plaats in de door Remco Evenepoel gewonnen Gullegem Koerse, werd zijn seizoen vooral overschaduwd door blessures. 'Ik heb verschillende blessures gehad dit jaar. Daarom ben ik eigenlijk wel blij dat het jaar voorbij is en dat ik het jaar kan afsluiten', refereert hij deels aan de sleutelbeenbreuk, die hem vijf weken noodgedwongen aan de kant zette.

Zeer concrete doelen streeft Van Kessel in 2023 niet na. 'Gewoon zo goed mogelijk rijden', zo klinkt het algemene devies uit de mond van de ex-Telenet Fidea Lions-renner. 'Ik zet alles op de cross. Ik rijd wel weer wegwedstrijden, maar dat is gewoon als voorbereiding op het veldritseizoen. Voordat het wegseizoen begint, focus ik me natuurlijk wel op het NK in Zaltbommel en het WK in Hoogerheide.'

Youri van den Berg

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news