Favorieten etappe 4 Ronde van Catalonië 2024 | Kans op revanche voor Marijn van den Berg? Voorbeschouwingen
Voorbeschouwingen

Favorieten etappe 4 Ronde van Catalonië 2024 | Kans op revanche voor Marijn van den Berg?

Favorieten etappe 4 Ronde van Catalonië 2024 | Kans op revanche voor Marijn van den Berg?

De Ronde van Catalonië was tot en met woensdag een monsterachtige klimmerskoers met Tadej Pogacar als absoluut heerser. Daar komt donderdag een einde aan, met een op papier relatief makkelijke rit naar Lleida. Een kans voor de sprinters, zo lijkt het. Of zijn er kapers op de kust die het vermoeide peloton dwars willen zitten? In de Leiderstrui beschouwt voor!

Parcours etappe 4 Ronde van Catalonië 2024

Favorieten etappe 4 Ronde van Catalonië 2024 | Kans op revanche voor Marijn van den Berg?

Na de geweldsuitbarstingen op de Vallter 2000 en de Port Ainé wacht de renners dus een relatief rustige etappe. Vanuit Sort koersen de renners de eerste zestig kilometer in licht dalende lijn naar de voet van de enige gecategoriseerde berg van de dag: de Port d'Ager. Deze klim is op papier vier kilometer lang aan een procentje of zeven, maar deze statistieken vertekenen wel enigszins.

Wie het profiel bekijkt, ziet namelijk dat de weg al eerder een flink stuk omhoog loopt. Dat maakt de hele bestijging van de Ager tot een kilometer of twaalf in lengte. Een niet te onderschatten onderneming voor het pakje sprinters in Noordoost-Spanje. Na de klim volgt een lange, golvende afdaling van vijfentwintig kilometer met enkele hupjes.

Richting Leida volgen daarna nog zeventig kilometer met drie tussensprints. Voor Spaanse begrippen is de rest van de rit helemaal vlak en op het einde volgen zelfs nog wat dalende kilometers. In de slotfase is het rechttoe rechtaan richting de finishplaats, die bijna op zeeniveau ligt. Een spaarzame kans voor de rappe mannen in deze ronde om voor de bloemen op te gaan!

Beklimmingen
73,0 km: Port d'Ager (3,9 km a 6,7%)

Tijden
Start: ongeveer 12.45 uur
Finish: ongeveer 16.30 uur

Weer etappe 4 Ronde van Catalonië 2024

Het is volop lente in finishplaats Lleida deze week. Ware het niet dat de donderdag niet helemaal zonnig verloopt. Er worden wolken voorspeld, bij een graad of 24. De wind waait met ongeveer tien kilometer per uur en lijkt geen rol te gaan spelen. Rustig en warm koersweer dus!

Favorieten etappe 4 Ronde van Catalonië 2024

Het is behoorlijk zoeken naar sprinters op de startlijst van de Ronde van Catalonië. En dat is niet zo gek natuurlijk, met al die bergen. Enkele snelle mannen zullen de vierde rit wel met rood omcirkeld hebben. Dan denken we bijvoorbeeld aan Axel Laurance en Ethan Hayter. De rappe Brit en de Fransman, die in de Ster van Bessèges al goed reed, kunnen wel een colletje overleven.

Vanuit Nederlands perspectief is het uitkijken naar Marijn van den Berg. Movistar neemt Ivan Garcia Cortina mee. Namens Cofidis mogen we Bryan Coquard opschrijven en Arne Marit is een snelle finisher van Intermarché-Wanty. Ook Henri Uhlig van Alpecin-Deceuninck kan een eind komen en ereplaats pakken. Verder kijken we naar Emils Liepins en Niccolo Buratti.

Favorieten etappe 4 Ronde van Catalonië 2024 | Kans op revanche voor Marijn van den Berg?

Mannen die normaliter in sprintjes bergop hun man staan en eerder dit jaar (of zelfs deze week) al in vorm waren: Stephen Williams en Nick Schultz van Israel-Premier Tech. Ook kijken we naar enkele erkende hardrijders of vluchters, die het vanuit een ontsnapping kunnen proberen. Bijvoorbeeld Thomas De Gendt en zijn ploeggenoot Andreas Kron.

Favorieten voor de vierde etappe in de Ronde van Catalonië, volgens In de Leiderstrui

Topfavorieten: Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost), Ivan Garcia Cortina (Movistar)
Outsiders: Ethan Hayter (INEOS Grenadiers), Arne Marit (Intermarché-Wanty), Nick Schultz (Israel-Premier Tech), Bryan Coquard (Cofidis)
Long shots: Andreas Kron en Thomas De Gendt (beiden Lotto-Dstny), Stephen Williams (Israel-Premier Tech), Axel Laurance en Henri Uhlig (beiden Alpecin-Deceuninck), Emils Liepins (dsm-firmenich PostNL), Niccolo Burrati (Bahrain Victorious)

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws