Doodjammer: Fem van Empel voelt zich niet honderd procent en slaat Gent-Wevelgem over Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Doodjammer: Fem van Empel voelt zich niet honderd procent en slaat Gent-Wevelgem over

Doodjammer: Fem van Empel voelt zich niet honderd procent en slaat Gent-Wevelgem over

Fem van Empel zal dan toch niet te bewonderen zijn in Gent-Wevelgem. De kopvrouw van Visma | Lease a Bike voelt zich niet honderd procent en zal dan ook niet van start gaan in haar eerste voorjaarsklassieker. De Nederlandse ploeg meldde het nieuws via 'X'.

Na 'een vlekkeloze voorbereiding' had de wereldkampioen in het veld nochtans enorm veel zin in het wegseizoen. Zo ging ze naast Gent-Wevelgem ook van start gaan in Dwars Door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en de Amstel Gold Race. 'Ik heb een goed trainingsblok achter de rug en ben benieuwd waar ik op dit moment sta. Het is de eerste keer dat ik in Gent-Wevelgem start, dus ik heb wel wat gezonde spanning, maar ik kijk er vooral enorm naar uit', zei ze vooraf. 'Ik hoop dat ik goed gepositioneerd zit op de juiste momenten. Er staan heel veel toppers aan de start. Ik ben benieuwd waar ik sta in mijn eerste koers van het jaar en ik hoop tot diep in de finale vooraan mee te kunnen doen.'

Lees verder onder de tweet.

Visma | Lease a Bike zonder kopvrouw in Gent-Wevelgem

In 2021 reed ze al eens Dwars door het Hageland, maar vorig jaar in haar eerste seizoen bij Visma | Lease a Bike rook ze al aan het eendagswerk met een achtste plaats in de Volta Limburg Classic, haar debuut in de De Brabantse Pijl en een zesde plaats in Veenendaal-Veenendaal. Ze werd tevens elfde in haar eerste grote ronde (de Giro Donne), zesde in de Tour de l'Avenir en vijftiende in de Tour de Romandie.

Visma | Lease a Bike zal zo zonder kopvrouw aan de start staan van de belangrijke voorjaarsklassieker. Het rekent vandaag nog wel op Linda Riedmann, Sophie von Berswordt-Wallrabe, Margaux Vigie, Lieke Nooijen en Carlijn Achtereekte. Ex-winnares Marianne Vos slaat de koers dit jaar over.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws