Kopecky knalt na perfecte lead-out naar de ritzege in Giro d'Italia voor vrouwen Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Kopecky knalt na perfecte lead-out naar de ritzege in Giro d'Italia voor vrouwen

Kopecky knalt na perfecte lead-out naar de ritzege in Giro d'Italia voor vrouwen

Lotte Kopecky (SD Worx-Protime) heeft in Foligno de vijfe etappe van de Giro d'Italia voor vrouwen weten te winnen. De Belgische was de beste in een massasprint.

Met Elisa Longo Borghini (Lidl-Trek) in de leiderstrui en Lotte Kopecky in de puntentrui vertrok het peloton voor de vijfde rit richting Foligno. Daarin besloot Cristina Tonetti (Laboral Kutxa) vrij snel weg te rijden, maar haar poging was geen lang leven beschoren.

Ondertussen waren er ook wat opgaves te melden. Rosita Reijnhout van Visma | Lease a Bike verdween door de gevolgen van een crash uit koers, terwijl Lidl-Trek besloot om Elisa Balsamo na haar eerdere valpartijen dit jaar te laten opgeven. Ook Julie Bego (Cofidis) moest passen, door ziekte. Daarbij zorgden de hoge temperaturen in Italië ook voor de nodige vermoeidheid.

Ondertussen zette het deel van het peloton dat overbleef koers richting de aankomst, waar nog enkele aanvallen te melden waren. Marta Jaskulska (Ceratizit) probeerde het, alsook de Braziliaanse Ana Vitoria Magalhaes van Bepink. Zij werd enkele dagen geleden nog net voor de meet ingerekend.

Richting de aankomst werd iedereen echter weer bijgehaald, waarbij SD Worx-Protime de Belgische kopvrouw het beste af kon leveren. Die rondde het vervolgens ook knap af. 'Het was vandaag zeer hectisch met veel rotondes en bochten aan hoge snelheid. Ik had de hele dag geweldige ploegmaats en zeker op het einde van de etappe. Het is denk ik de beste lead-out die ik ooit heb gehad. Het was de perfecte timing op 500 meter van Cecchini en Guarischi. Ik begon te sprinten en hoorde Guarischi yes zeggen toen ik haar voorbij reed.'

'Ik heb inderdaad een mooie voorsprong in het puntenklassement. En ik zou de betere van Consonni moeten zijn in de komende drie etappes', aldus Kopecky in haar interview na afloop van de rit.

Uitslag etappe 5 Giro d'Italia Women 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws