The Day After: Pogacar stelt dat Vingegaard geluk had met Roglic, Zeeman laakt 'flauwe opmerkingen' Wielrennen
Wielrennen

The Day After: Pogacar stelt dat Vingegaard geluk had met Roglic, Zeeman laakt 'flauwe opmerkingen'

The Day After: Pogacar stelt dat Vingegaard geluk had met Roglic, Zeeman laakt 'flauwe opmerkingen'

De elfde etappe richting Le Lioran was er één waar veel over nagepraat kon worden. Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar en de overige verantwoordelijken bij hun ploegen Visma | Lease a Bike en UAE-Team Emirates deden dat dus ook rondom de start van de twaalfde rit. En daar kwamen toch wel wat interessante dingen naar voren.

Zo herhaalde Pogacar bij Eurosport nog maar eens dat hij een 'Vingegaard in de vorm van zijn leven' zag, waar de Deen een dag eerder al komaf mee had gemaakt. 'Ik heb maar anderhalve maand getraind. Ik denk niet dat je dan in de vorm van je leven kan zijn', zei hij na afloop van de door hem gewonnen elfde rit van de Tour de France.

Zei Pogacar nog? 'Ik ben ook in goede vorm. Vingegaard had ook wat geluk dat Primoz Roglic hem hielp op het vlakke, waar ik juist weer wat ongelukkig mee was. En dan die sprint, waar ik ook wat foutjes maakte. Het was steiler dan ik dacht en als ik hem opnieuw had kunnen doen, dan was ik ook in eerste positie begonnen. Het was zeker niet de beste spurt die ik ooit heb gedaan', aldus de Sloveen, die ploeggenoot Pavel Sivakov ook nog een sneertje zag uitdelen naar de concurrerende ploeg.

Vingegaard was op zijn beurt blij met alle reacties die hij kreeg. 'Daar werd ik wel emotioneel van, alle support die ik heb gehad. Ik ben op dit moment nog zo blij, al komt er nu wel wat meer druk bij kijken dan aan het begin van de Tour. Maar dat heeft geen invloed op me, zo heb ik in het verleden ook al bewezen', liet de Deen optekenen.

Lees verder onder de foto.

Zeeman: 'Opdracht is duidelijk: zijn hier om de Tour te winnen'

Sportief directeur Merijn Zeeman deed de nabeschouwing bij de NOS. 'Het was een heel mooie dag, met een emotionele overwinning voor Jonas en de hele ploeg. Het is een intense periode geweest, dus dat deed wel wat. Of het de beste Vingegaard is, dat weet ik niet. Maar het was wel gewoon goed. En we staan nog steeds meer dan één minuut achter, dus we moeten met de beide beentjes op de grond blijven.'

'De opdracht is duidelijk: we zijn hier om de Tour te winnen, maar dit is heel veelbelovend', aldus Zeeman. 'We gaan langzamerhand richting de laatste week en daarin moeten we het laten zien. Ik denk dat we er in ieder geval een mooi gevecht van kunnen maken, tegen een heel goede tegenstander. Pogacar heeft overal met minuten voorsprong en gemak gewonnen, en dat was nu wel anders.'

'Ik denk dat het voor het wielrennen wel belangrijk is', trekt de sportief directeur het breder. 'Dat is goed, dat iedereen zich dat realiseert. Hier en daar waren er wat flauwe opmerkingen over hoe wij als ploeg hebben gereden, maar mensen mogen het ook meer omarmen dat er nog spanning is in deze wedstrijd zit.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws