Woensdag Cofidis-dag! Na Giro-zege Thomas soleert Ludwig naar zege in Navarra Women's Elite Classic, Van Anrooij derde Vrouwenwielrennen
Vrouwenwielrennen

Woensdag Cofidis-dag! Na Giro-zege Thomas soleert Ludwig naar zege in Navarra Women's Elite Classic, Van Anrooij derde

Woensdag Cofidis-dag! Na Giro-zege Thomas soleert Ludwig naar zege in Navarra Women's Elite Classic, Van Anrooij derde

Woensdag 8 mei was Cofidis-dag! Nadat Benjamin Thomas voor succes zorgde in de Giro d'Italia, wist Hannah Ludwig dan weer bij de vrouwen de Navarra Women's Elite Classic naar zich toe te trekken. De Duitse renster deed dat middels een knappe solo. Achter Ludwig wist Shirin van Anrooij (Lidl-Trek) naar de derde plaats te sprinten, terwijl Arlenis Sierra (Movistar) tweede werd.

Waar de meimaand in het mannenwielrennen vooral om Italië en natuurlijk de Giro draait, is het vrouwenpeloton voornamelijk in Spanje te vinden. Demi Vollering schreef afgelopen weekend de Vuelta voor dames op haar naam, maar daarmee was de kous nog niet af: in aanloop naar de Ronde van Burgos en Ronde van het Baskenland stond ook de Navarra Womens's Elite Classic op de rol.

Daar stond SD Worx-Protime niet aan het vertrek, maar met Movistar, Lidl-Trek en UAE wel enkele andere teams van naam en faam. Elena Pirrone, lid van de Roland-ploeg, probeerde namens een andere WorldTour-formatie vroeg de aanval op te zoeken, maar haalde bakzeil. Zodoende was er - zoals wel vaker in het vrouwenwielrennen - geen vroege vlucht waarneembaar.

Ludwig solo naar finish in Pamplona, Van Anrooij derde

Zo nu en dan, hoofdzakelijk op de verschillende colletjes, werd het peloton stevig uiteengereten, maar kwam het eigenlijk altijd weer bij elkaar. Toch leken die versnellingen wel voor de nodige vermoeidheid te zorgen, waardoor de verwachting heerste dat er een zware en spectaculaire finale zou volgen. Bij het induiken van het laatste koersuur, op circa 35 kilometer van het einde, bestond de groep der favorieten nog uit een vrouw of dertig.

Het was op 23 kilometer van de finish dat Ludwig haar beslissende aanval plaatste. Met machtige pedaalslagen kletste ze weg bij haar concurrenten, die haar pas na de finish terugzagen. En daarmee was het Cofidis-feestje helemaal compleet! Tegenaanvallen van onder anderen Van Anrooij en Liane Lippert haalden dus niets uit, waardoor die dames moesten sprinten voor een ereplaats. Daar toonde Sierra zich de rapste, met Van Anrooij die het podium vervolledigde. Vorig jaar won Riejanne Markus in Pamplona.

Uitslag Navarra Women's Elite Classic 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news