De Lie en Kung leggen zich letterlijk neer bij kopgroep in GP Denain: Steimle verslaat medevluchter Desal Wielrennen
Wielrennen

De Lie en Kung leggen zich letterlijk neer bij kopgroep in GP Denain: Steimle verslaat medevluchter Desal

De Lie en Kung leggen zich letterlijk neer bij kopgroep in GP Denain: Steimle verslaat medevluchter Desal

Jannik Steimel heeft donderdag de GP Denain naar zijn hand gezet. De Duitser van Q36.5 Pro Cycling versloeg zijn medevluchter Ceriel Desal (Bingoal-WB) in een sprint met twee. Topfavorieten Stefan Kung en Arnaud De Lie leken de vluchters nog bij de lurven te vatten, maar een valpartij besliste daar anders over.

Net als het Monument Parijs-Roubaix werd de GP Denain in Noord-Frankrijk verreden. De wedstrijd kende echter een stuk minder kasseistroken dan de Helleklassieker en had zodoende het stempel van mini-Parijs-Roubaix verkregen. Met de plaats op de kalender, ongeveer een maand voor Parijs-Roubaix, was het ook een ideale wedstrijd voor voorjaarscoureurs om de benen en het materiaal te testen voor het grote werk in april.

Dat wisten sommige voorjaarstoppers, als Kung, Lampaert of Samyn-winnaar Laurenz Rex. Zij kregen concurrentie van nieuweling Antonio Morgado, titelverdediger Juan Sebastian Molano en Omloop-smaakmaker Nils Politt (alle drie UAE Team Emirates), Arne Marit (Intermarché-Wanty), het TotalEnergies-duo Anthony Turgis en Dries Van Gestel, Max Walscheid (Jayco-AlUla) of Lars Boven (Alpecin-Deceuninck).

Sterke vluchtersgroep houdt goed stand, aanval Kung blijkt chasse-patate

In vergelijking met vorig jaar was er aan het parcours weinig veranderd. De openingsfase bestond uit verschillende lokale rondes in en omtrent Denain. De Belg Cériel Desal (Bingoal-WB), de Australiër James Fouché (Euskaltel-Euskadi), de Fransmannen Paul Hennequin (Nice Métropole Cote d'Azur) en Maxime Jarnet (Van Rysel-Roubaix) en de Duitser Jannik Steimle (Q36.5 Pro Cycling) anticipeerden op de kasseistroken en reden van bij aanvang weg.

Die begonnen op zo’n tachtig kilometer, maar het was op 66 kilometer van de streep dat het eerste bommetje werd gedropt. Niemand minder dan Stefan Kung plaatste een stevige demarrage en ging alleen op zoek naar de koplopers, die heel goed samenwerkten en het peloton zeker op veilige afstand hielden. Ondanks dat er met Hennequin en Fouché vooraan twee renners wegvielen bleef de voorsprong van drie minuten van de vluchters op de grote groep intact. Kung bleek zich op een chasse-patate te stoten en ook de rest van de favorieten kwamen quasi geen seconde dichter ondanks enkele tempoversnellingen.

Arnaud De Lie toonde wel opnieuw over de beste benen te beschikken en dunde de favorietengroep verder uit tot er nog maar tien renners overbleven. Daarbij nog Molano, Kung, Aimé De Gendt, Filippo Baroncini, Brent Van Moer, Hugo Page, Piet Allegaert en Dries Van Gestel. Op vijftien kilometer van de finish bedroeg de voorsprong van de vluchters nog anderhalve minuut.

Op elf kilometer van de streep wilde de Zwitser van Groupama-FDJ eens hevig aan de boom schudden op een natte kasseistrook, maar ging het mis. Kung slipte en bijna al zijn kompanen vielen over hem heen. Op die manier kregen de vluchters wel gewonnen spel. Met Jarnet viel de laatste Fransman ook af en kregen Desal en Steimle een vrijgeleide voor een enorm knappe zege. In de sprint bleek ex-Quick-Step-renner Steimle veruit de sterkste tegenover zijn Belgische medevluchter. Op amper elf seconden werd Van Gestel derde, De Lie vierde.

Lees verder onder de video.

Uitslag GP Denain 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws