Van der Poel deelt zijn resterende programma: 'Het WK en 10 à 15 crossen' Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel deelt zijn resterende programma: 'Het WK en 10 à 15 crossen'

Van der Poel deelt zijn resterende programma: 'Het WK en 10 à 15 crossen'

Mathieu van der Poel heeft zich maandagmiddag uitgelaten over zijn plannen voor de rest van 2022. In een door Play Sports georganiseerde podcast, genaamd 'The Paddock', deelt hij zijn concrete doelen die hij zich nog gesteld heeft voor het najaar van 2022. Hij zal meerdere wedstrijden gaan betwisten, zowel op de weg als in het veld.

'Eerst ga ik vooral trainen en wat kleinere koersen rijden om mij zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK', antwoordt Mathieu van der Poel op de vraag wat zijn plannen zijn voor de rest van 2022 op wielergebied. 'Het WK in Australië is een hoofddoel. Daarna is het eigenlijk nog onbekend. Ik focus eerst op het WK', vervolgt hij. Op de vervolgvraag of hij van plan is te gaan crossen, antwoordt de alleskunner uit Kapellen bevestigend. 'Dat sowieso, maar ik weet nog niet wanneer en welke crossen. Het plan is hetzelfde als wat vorig jaar het plan was. Maar toen heb ik die rugproblemen ondervonden en ben ik na anderhalve cross uitgestapt in Zolder. Toch wil ik wel 10 à 15 crossen gaan doen', stelt hij overtuigend.

Van de inmiddels welbekende rugklachten is Mathieu van der Poel nog niet helemaal genezen. 'Het blijft wel werken om de klachten tegen te houden. Ik merk dat ik heel wat uren in de fitness moet spenderen om het onder controle te krijgen en te houden. Als ik stop met de versterkingen, zou het ook wel snel terug kunnen zijn', aldus de tweevoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen. 'Ik zal dat mijn hele carrière moeten blijven volhouden. Het probleem is eigenlijk dat ik een paar jaar die drie disciplines heb gedaan, waar heel weinig tijd en ruimte was om die oefeningen te doen. Door de opstapeling van wedstrijden zal het wel wat erger geworden zijn. Maar ik kan nu weer volledig pijnvrij fietsen en dat is het belangrijkste', aldus een positief gestemde Van der Poel.

Van der Poel deelt zijn resterende programma: 'Het WK en 10 à 15 crossen'
Mathieu van der Poel in koers (2022)

Met vertrouwen richting het WK

'Het is moeilijk in te schatten wat mijn niveau zal zijn op het WK. Ik heb niet echt meer de wedstrijden van WK-niveau gereden de laatste weken', stelt een ietwat twijfelende Van der Poel. 'Maar ik ga er natuurlijk sowieso naartoe omdat ik weet dat ik er alles aan gedaan heb om in orde te zijn. Ik zou niet naar Australië gaan als ik niet denk dat ik wereldkampioen kan worden', relativeert hij direct. Van de lange vlucht die hij zal moeten nemen richting 'The land down under', maakt Van der Poel geen probleem. 'Het is wel een hele verplaatsing, maar ik vind het eigenlijk wel cool. Het parcours is ook net op het randje van wat mij ligt. Het is een beetje à la de Amstel Gold Race, dus dan moet ik ook wel écht 100 procent zijn om zoiets te kunnen winnen', aldus de Amstel-winnaar van 2019.

Over de vraag of het parcours geschikt voor hem is, wacht Van der Poel nog met een definitief antwoord. 'Pas als je op het parcours zelf rijdt, heb je pas het gevoel en kan je pas inschatten hoe lastig het echt is. Het zijn immers toch 4000 hoogtemeters.' Van der Poel zegt geen druk meer te kennen voor belangrijke koersen: 'De eerste jaren had ik dat wel, vooral bij de WK's veldrijden. Vooral omdat ik er toen een aantal keer naast greep. Maar de laatste jaren heb ik geen stress meer voor een wedstrijd', sluit hij af. Eerder vanmiddag werd bekend dat Mathieu van der Poel het speerpunt is binnen de WK-selectie van Nederland en dat hij ook aan de Mixed Relay zal gaan deelnemen op het WK.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws