Aanvallende Wellens mist podium in Strade Bianche: 'Mijn reserves liepen leeg' Wielrennen
Wielrennen

Aanvallende Wellens mist podium in Strade Bianche: 'Mijn reserves liepen leeg'

Aanvallende Wellens mist podium in Strade Bianche: 'Mijn reserves liepen leeg'

Achter Tadej Pogacar was Tim Wellens een van de coureurs die de Strade Bianche kleurde. Samen met vier anderen vormde hij een achtervolgende groep op de Sloveen, maar terugkomen lukte het kwintet niet. Op de slothelling richting het Piazza del Campo in Siena zakte de Belg er ook nog enigszins doorheen. Resulterend in een achtste plek.

Bij Sporza vertelde de renner hoe de wedstrijd voor hem verliep. 'De koers is begonnen met die massale valpartij door de zijwind. We wisten dat we daar vooraan moesten zitten, maar ze vallen ook juist vooraan. Ik had het geluk dat ik er nog net voorbij kon.' Uiteindelijk moest medekopman Victor Campenaerts wel nog uit koers.

'Vanaf dat moment was het à bloc tot de finish', vertelde Wellens verder. Richting de Monte Sante Marie positioneerde hij zich zo goed mogelijk, vervolgens demarreerde Pogacar. 'Iedereen wist dat je mee moest gaan met hem, maar we zaten allemaal op onze limiet toen hij ging. Hij was duidelijk de sterkste.'

Na een lange achtervolging van het peloton, brak een sterke groep van vijf man weg in een laatste poging om Pogacar terug te pakken. 'We zaten met een mooi groepje, maar toch kwamen we niet veel dichter. Het was snel duidelijk dat we voor de 2e plaats reden. Op een bepaald moment leek ik ook nog mee te doen voor die 2e plaats, maar Alejandro Valverde en Kasper Asgreen waren sterker. Op het einde liepen mijn reserves leeg. Top 10 is niet slecht, maar ik was toch liever nog wat meer vooraan geëindigd.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws