AG2R Citroën Team trekt met thuisrijder O'Connor als kopman richting Tour Down Under Wielrennen
Wielrennen

AG2R Citroën Team trekt met thuisrijder O'Connor als kopman richting Tour Down Under

AG2R Citroën Team trekt met thuisrijder O'Connor als kopman richting Tour Down Under

Ben O'Connor wordt in 'zijn' Australië door AG2R Citroën Team uitgespeeld als kopman voor de Tour Down Under. De 27-jarige klassementsrenner, die in 2021 een Tourrit wist te winnen, heeft er dan ook enorm veel zin in om het seizoen in eigen land aan te vatten.

'Mijn voorbereiding op het nieuwe seizoen was geweldig', zo laat O'Connor in een statement op Twitter weten. 'Ik voel me enorm goed, zowel mentaal als fysiek. Ik ben enthousiast en bijzonder gemotiveerd om weer in wedstrijdverband te gaan rijden. Een wedstrijd in Australië rijden, geeft mij altijd een fijn gevoel. De Tour Down Under leeft altijd enorm in Australië. De sfeer belooft veel goeds!'

De Tour Down Under gaat op 17 januari van start met een proloog in Adelaide, waar op 14 januari door Caleb Ewan de Schwalbe Classic werd gewonnen. In de sprintritten kan AG2R Citroën Team rekenen op Damien Touzé, die in 2023 hoopt definitief door te breken als sprinter in de voorste gelederen. Verder bestaat de selectie uit Alex Baudin, Dorian Godon, Paul Lapeira, Nans Peters en Michael Schär.

Selectie AG2R Citroën Team Tour Down Under 2023


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws