Outsider Jens Adams kan op BK veldrijden vanuit de schaduw opereren: 'Ik reis zonder stress af naar Lokeren' Veldrijden
Veldrijden

Outsider Jens Adams kan op BK veldrijden vanuit de schaduw opereren: 'Ik reis zonder stress af naar Lokeren'

Outsider Jens Adams kan op BK veldrijden vanuit de schaduw opereren: 'Ik reis zonder stress af naar Lokeren'

Op zondag 15 januari 2023 wordt in Lokeren het BK veldrijden verreden. Bij de mannen elite zijn Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck gebombardeerd tot topfavorieten. Jens Adams behoort op basis van zijn prestaties dit seizoen zeker tot de outsiders op het BK veldrijden. De druk ligt in ieder geval niet bij de 30-jarige crosser uit Turnhout, die zelf ook stelt zonder druk af te reizen naar Lokeren.

In gesprek met Wielerverhaal geeft Adams, die heden ten dage crost in het tricot van Chocovit (een privésponsor), aan dat hij in eerste instantie een topvijfnotering voor ogen heeft. 'Ik denk namelijk dat ik momenteel rond de plek van vijfde beste Belg zit. Dan is de top-vijf dus ook mijn doel', aldus een bescheiden Adams, wiens resultaten gekenmerkt worden door veel zesde, zevende en achtste plaatsen.

Rond de kerstperiode, waarin doorgaans enorm veel crossen georganiseerd worden, stond Adams als gevolg van gezondheidsproblemen wat minder vaak aan de start. 'Ik ben na Gavere ziek geworden en moest noodgedwongen schrappen in mijn agenda. Pas op de dag van Baal voelde ik me een beetje genezen en ben ik terug begonnen. Het was dus geen keuze om op die manier frisser te zijn.'

In 2023 reeg Adams zijn ereplaatsen als vanouds weer aaneen. Hij deed mee aan vier crossen in het nieuwe kalenderjaar en eindigde in die wedstrijden als achtste, vijfde en twee keer als zevende. 'Dat is een beetje in de lijn van het hele seizoen. Het zijn mooie resultaten en ik ben er heel tevreden mee.' Adams finishte op het door Wout van Aert gewonnen BK veldrijden in 2022 als vierde. Wanneer één van de drie topfavorieten in Lokeren een mindere dag kent, is Adams dé man om dat 'gat' op te vullen. 'Het blijft natuurlijk een eendagswedstrijd. Dat betekent dat er van alles kan gebeuren. Lokeren heeft op zich een mooi parcours en van mij mag het altijd nog een beetje regenen. Ik ga er in elk geval zonder stress naartoe', aldus de Vlaming.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws