Almeida veranderde van gedachten door dramatisch verlopen Giro: 'Anders misschien naar de Tour gegaan' Wielrennen
Wielrennen

Almeida veranderde van gedachten door dramatisch verlopen Giro: 'Anders misschien naar de Tour gegaan'

Almeida veranderde van gedachten door dramatisch verlopen Giro: 'Anders misschien naar de Tour gegaan'

João Almeida krijgt voor het tweede jaar op rij de kans om namens UAE Team Emirates als kopman te schitteren in de Giro d'Italia. De Portugees gaat de Ronde van Italië al voor de vierde keer rijden en hij hoopt er te kunnen wedijveren met de besten.

De nog altijd maar 24-jarige Almeida stuntte in de corona-Giro van 2020 door dagenlang in de roze trui te rijden en uiteindelijk vierde te worden in het eindklassement. Namens zijn ploeg Quick Step keerde hij in 2021 terug en werd hij na een lastige openingsweek alsnog keurig zesde. Na een transfer richting UAE reed Almeida in 2022 opnieuw de Giro en streed hij tot in de derde week mee voor het podium. Een positieve coronatest haalde hem vlak voor het slotweekend van de race uit koers.

Niet voor niets stelt Almeida bij Cyclingnews dat hij 'unfinished business' heeft met de Giro. 'Als 2022 normaal was verlopen, was ik misschien wel naar de Tour de France gegaan. Maar zoals het nu gelopen is, wil ik de Giro nog een keer doen. Ik wil een normale race rijden, zonder tegenslagen en dan zien wat ik kan doen.'

Almeida houdt van Giro-parcours in 2023

Want, zo zegt Almeida, er was nogal wat frustratie na zijn opgave in de Giro van afgelopen jaar. De klimmer van UAE stond vierde in de rangschikking. 'Ik was gefrustreerd, want ik stond er goed voor en er kon nog van alles gebeuren in de laatste dagen, zoals we hebben gezien', zo wijst hij naar de eindzege van Jai Hindley, die Richard Carapaz in de voorlaatste rit nog uit het roze reed.

Dat hij bij UAE Team Emirates andermaal de vrijheid krijgt om de Giro te doen, is een compliment voor Almeida. Tadej Pogacar doet de Tour en Juan Ayuso gaat nog eens voor de Vuelta a España. In de Giro komt Almeida met Remco Evenepoel en Primoz Roglic twee topfavorieten tegen. 'Remco is een betere tijdrijder, maar het is een goed parcours voor mij, met een zware derde week, zoals ik het graag zie.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws