Lefevere waarschuwt Jakobsen: 'Wanneer we met Evenepoel naar de Tour gaan, is dat zonder sprinter' Wielrennen
Wielrennen

Lefevere waarschuwt Jakobsen: 'Wanneer we met Evenepoel naar de Tour gaan, is dat zonder sprinter'

Lefevere waarschuwt Jakobsen: 'Wanneer we met Evenepoel naar de Tour gaan, is dat zonder sprinter'

Patrick Lefevere heeft van zich laten horen. De markante ploegbaas sprak vol lof over Arnaud De Lie, maar ziet tegelijkertijd problemen ontstaan bij de hoeveelheid sprinters in zijn ploeg. 'Als we met Evenepoel naar de Tour gaan, zal dat zonder sprinter zijn', zo vertelt hij aan Karl Vannieuwkerke op fietsbeurs Velofollies.

'Ik volg die jongen al sinds zijn zestiende', steekt de baas van Soudal-Quick Step de loftrompet over de Waalse renner. 'We hebben nog berichtjes uitgewisseld via Instagram. Ik had meteen door over wat voor motor hij beschikt. Soms win je en soms verlies je alleen en deze keer zaten wij in het verliezende kamp', doelt Lefevere op het contract van De Lie bij Lotto-Dstny. 'Maar wat niet is kan nog komen. Twee jaar (de resterende duur van het contract van De Lie) is rap om!' De jongeling start deze zondag zijn wielerseizoen in de Clàssica Comunitat Valenciana als topfavoriet.

Momenteel rijden er echter al twee zeer rappe mannen bij de Belgische ploeg. Europees kampioen Fabio Jakobsen en Belgisch kampioen Tim Merlier staan beiden onder contract bij Lefevere. 'Tim wilde absoluut naar onze ploeg komen. Ik heb getwijfeld, want je ziet dat ploegen met een klassementsman geen sprinter meenemen naar een grote ronde. Dat wordt in de toekomst een probleem, als we met Remco Evenepoel naar de Tour gaan. Dat zal dan zonder sprinter zijn.' Het is een boodschap die overeenkomt met de eerder gemaakte aankondiging dat Lefevere zijn formatie gaat ombouwen tot klassementsploeg.

Lefevere over Tourselectie Jakobsen: 'De verdeling is nog niet uitgesproken'

Zo stuurt Soudal-Quick Step in 2023 geen sprinter naar de Giro d'Italia, omdat de focus volledig ligt op klassementswinst met Evenepoel. 'Maar het is nog niet uitgesproken dat de verdeling dan zal zijn dat Jakobsen naar de Tour gaat en Merlier naar de Vuelta. Twee jaar geleden stond het ook vast dat Bennett naar de Tour zou gaan en uiteindelijk ging Cavendish in zijn plaats en won hij er vier etappes.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws