Alpecin-Deceuninck-mannen maken 'geheim' na zege bekend: 'Dan kun je het verschil maken' Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Deceuninck-mannen maken 'geheim' na zege bekend: 'Dan kun je het verschil maken'

Alpecin-Deceuninck-mannen maken 'geheim' na zege bekend: 'Dan kun je het verschil maken'

Ein-de-lijk: dat was toch wel het gevoel dat na de ritzege van Jasper Philipsen overheerste bij Alpecin-Deceuninck in de Tour de France. Diens laatste lead-out-mannen Mathieu van der Poel en Robbe Ghys deden na afloop dolgelukkig hun verhaal, waarbij ze terecht opmerkten dat de spurtvoorbereiding perfect verliep.

Van der Poel deed zijn relaas bij Eurosport. 'We deden geweldig werk met de ploeg, door telkens heel goed van voren te zitten bij de bochten. Het was tricky en we wisten dat we daar van voren moesten zitten, wat goed lukte. Dat Jasper dit goede werk afmaakte, was perfect', aldus de Nederlander, die een zeer knappe laatste beurt deed.

Philipsen had het na de vorige sprints niet makkelijk, maar Van der Poel hoefde geen dienst te doen als mental coach. 'Ik heb niet veel met Jasper gepraat. Hij moest niet aan zichzelf twijfelen en gewoon zijn spurt inzetten op het moment dat hij voelde dat het kon', aldus de Nederlander.

'In de sprint tegen Dylan Groenewegen deden we ook een perfecte lead-out, maar toen twijfelde hij te veel. We zeiden tegen hem dat hij gewoon aan moest gaan, dan is het ook makkelijker als je verslagen wordt', klinkt het uit de mond van Van der Poel.

Ploegbaas Christoph Roodhooft was eveneens zeer content. 'Het ging allemaal goed en het was een sprint zoals we die graag hebben. Een snelle spurt met meewind. Mathieu was in goede vorm en hij was er voor Jasper, dus voor hem was het denk ik de makkelijkste sprint van deze week', lachte de Belg breeduit bij Eurosport.

Alpecin-Deceuninck-renners voelen zich beter dan in eerste week

Dat het in de eerste dagen niet lukte, is niet eens zo gek volgens Van der Poel. 'Het is altijd lastig in de eerste week. Het wordt er niet makkelijker op, maar het peloton wordt sneller moe en dan kun je het verschil maken. We waren allemaal heel gemotiveerd en wilden er echt voor gaan, omdat er niet veel kansen maar zijn.'

Robbe Ghys, de voorlaatste man, bevestigde dat. 'We hebben heel veel te danken aan het performance-team, daar ligt het geheim denk ik. Dat we toch beter uit zo'n eerste week komen dan de rest, ik voel me veel beter dan de eerste vier dagen. Dat is een heel verschil en daardoor waren we ook gemotiveerd, ook omdat er niet veel kansen meer kwamen', aldus de Belg.

Roodhooft dacht er het zijne van: op de rustdag ging het vooral níet over wielrennen. 'De rustdag heeft ons goed gedaan en we konden met elkaar praten, zonder het veel over wielrennen te hebben. Daarom begonnen we er ook weer kalm aan.'

'Wat een opluchting', stelt de dolgelukkige Ghys. 'Het is spijtig dat het zo lang moest duren, maar we deden opnieuw een perfecte lead-out en maakten geen fout. Het was uit het boekje, ik denk niet dat je het beter kan doen', geeft hij trots aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws