Alpecin-Fenix met Philipsen én Merlier aan de start van de Scheldeprijs, wie mag sprinten? Wielrennen
Wielrennen

Alpecin-Fenix met Philipsen én Merlier aan de start van de Scheldeprijs, wie mag sprinten?

Alpecin-Fenix met Philipsen én Merlier aan de start van de Scheldeprijs, wie mag sprinten?

Alpecin-Fenix zal niet met één, maar met twee sprinters van start gaan in de Scheldeprijs. De Belgische formatie neemt zowel Jasper Philipsen als Tim Merlier op in de selectie voor het officieuze WK voor sprinters.

Ook in de vorige editie van de Scheldeprijs waren zowel Philipsen als Merlier van de partij namens Alpecin-Fenix. Toen draaide het goed uit, want Philipsen pakte toen de winst, voor Sam Bennett en Mark Cavendish. Merlier eindigde toen niet in de eerste groep, waardoor er geen discussie was over wie er toen zou sprinten.

In Gent-Wevelgem zaten beide Belgische sprinters in het peloton, toen een viertal voorop reed. Geen van beiden offerde zich op, en de vluchters bleven voorop. Het is uitkijken wie van de twee deze keer zal mogen spurten, en wie in dienst zal moeten rijden.

Christoph Roodhooft, ploegbaas van Alpecin-Fenix, schuift in gesprek met Wielerflits Philipsen naar voren als plan A. 'Als ze toch allebei de finale overleven en er gesprint wordt, trekken we de kaart Philipsen. Omdat de massasprints in de Scheldeprijs meestal hectischer zijn dan een doorsnee sprint. Jasper is naar mijn gevoel net iets beter in dat soort omstandigheden. Tim is professioneel genoeg. Het is soms geven en nemen. Tim heeft ook al zijn kansen gekregen, zoals in Brugge-De Panne, en die ook benut.'

Selectie Alpecin-Fenix Scheldeprijs 2022

Jasper Philipsen

Maurice Ballerstedt
Edward Planckaert
Guillaume Van Keirsbulck
Senne Leysen
Lionel Taminiaux
Tim Merlier


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws