Arensman hekelt verwachtingspatroon rond talenten: 'Wil lange periode op hoog niveau rijden' Wielrennen
Wielrennen

Arensman hekelt verwachtingspatroon rond talenten: 'Wil lange periode op hoog niveau rijden'

Arensman hekelt verwachtingspatroon rond talenten: 'Wil lange periode op hoog niveau rijden'

Thymen Arensman kan er weinig mee dat er al veel van hem wordt gewacht. De 22-jarige Nederlander is bezig aan zijn derde profseizoen, maar veel tijd om buiten de spotlights te groeien, krijgt hij niet. Hij zou dat liever anders zien.

In een tijd waarin Tadej Pogacar en Remco Evenepoel al grote rondes en Monumenten winnen, is het pad van Arensman nog vrij old skool. Hij kwam naar de Giro d'Italia om kopman Romain Bardet bij te staan. Daarbij doet hij met alle liefde afstand van z'n eigen ambities. 'Natuurlijk wil ik fysiek groeien, maar ook als mens. Dat is minstens zo belangrijk. Mentaal moet je als wielrenner sterk zijn. Omgaan met verwachtingen, stapje voor stapje beter worden. Ik krijg nu wat meer aandacht in de media. Ook dat is weer wennen', zo vertelt hij in het Algemeen Dagblad.

Arensman wil met 22 jaar nog geen leider zijn

Een rol als kopman ambieert hij nog helemaal niet op zijn 22e, ondanks dat veel leeftijdsgenoten al wel naar voren worden geschoven als nieuwe leiders. Zij leveren ook vaak, al gaan andere talenten misschien wel ten onder aan de druk. 'Dat heb ik ook gezien en dat is niet goed. Ik ga niets overhaasten en hopelijk kan ik voor een lange periode op een hoog niveau blijven rijden. Bij dat idee voel ik me goed.'

Bij Team DSM is hij de luxe-helper van Bardet. Luxe, want misschien kan Arensman ook wel voor een eigen klassement gaan. Hij leert echter liever van zijn Franse kopman. 'Romain is dankbaar. Dat maakt hem een bijzonder mens. De manier waarop hij leiding geeft aan het team, daar kan ik heel veel van leren voor de toekomst. Het is mooi om voor hem te werken. Het is toch Romain Bardet. Hij vindt dat ik ook wel hard kan fietsen. Dat is wel een eer om te horen.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws