Update | Klaplong Alpahilippe volledig genezen, wereldkampioen mag weer rustig trainen Wielrennen
Wielrennen

Update | Klaplong Alpahilippe volledig genezen, wereldkampioen mag weer rustig trainen

Update | Klaplong Alpahilippe volledig genezen, wereldkampioen mag weer rustig trainen

(7 mei 2022) Julian Alaphilippe is op Instagram met een update gekomen omtrent zijn gezondheidstoestand na zijn zware val in Luik-Bastenaken-Luik. De Fransman vertelt dat zijn toestand gunstig evolueert. Over hoe de rest van zijn seizoen er zal uitzien, kan Alaphilippe nog niets melden. Dat zal pas met zekerheid gezegd kunnen worden na de volgende medische controles.

'Hallo iedereen. Na een aantal dagen samen met de familie, zou ik graag een update willen geven over mijn huidige situatie', zo opent de renner van Quick Step-Alpha Vinyl zijn bericht op Instagram. 'Mijn herstel verloopt goed en de pijn vermindert langzaamaan. Ook met het ademen en mijn gezondheid gaat het de goede richting uit. Ik hoop dat mijn valpartij binnenkort gewoon een slechte herinnering zal zijn.'

Alaphilippe kreeg na zijn val heel wat steun van renners en fans, en wil ze daar ook voor bedanken. 'Ik wil iedereen bedanken voor de lieve berichtjes die ik de laatste tien dagen gekregen hebben. Ze hebben mij echt geraakt.' Om een update te geven over hoe de rest van zijn seizoen er zal uitzien, is het nog te vroeg, zo vertelt de Fransman. 'De volgende medische controles zullen bepalen hoe de rest van mijn seizoen er zal uitzien. Ik ben zeer gemotiveerd voor wat komt, en kijk er naar uit jullie allemaal langs de kant van de weg te zien staan. Voor nu ga ik proberen zoveel mogelijk te genieten van mijn tijd met mijn familie', zo sluit Alaphilippe zijn bericht af.

Het medisch rapport van de Fransman na zijn valpartij was niet min. Een gebroken schouderblad, twee gebroken ribben en een klaplong was het verdict dat Alaphilippe te horen kreeg. Het halen van de Tour de France wordt dan ook een race tegen de klok, zo vertelde zijn ploegbaas Patrick Lefevere. Indien Alaphilippe niet fit raakt voor de Franse grote ronde, zal Remco Evenepoel alvast niet zijn vervanger zijn, zo liet de jonge Belg onlangs weten.

Update - 12 mei 2022 (14.30 uur): Alaphilippe mag weer fietsen

Julian Alaphilippe mag weer trappen. Zijn ploeg Quick Step-Alpha Vinyl meldt in een persbericht dat de klaplong van de Franse kopman volledig genezen is. Daardoor mag Alaphilippe thuis weer op de rollers trainen. Uiteraard wordt zijn voortgang nauwlettend in de gaten gehouden. Wanneer hij weer op de weg mag trainen en wanneer hij weer mag koersen, is momentele niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws