Arensman na tiende plaats in tijdrit: 'Heb altijd wat tijd nodig om op gang te komen' Wielrennen
Wielrennen

Arensman na tiende plaats in tijdrit: 'Heb altijd wat tijd nodig om op gang te komen'

Arensman na tiende plaats in tijdrit: 'Heb altijd wat tijd nodig om op gang te komen'

Thymen Arensman is tiende geworden in de tijdrit van de Giro d'Italia. Een knappe prestatie, maar toch was de jonge Nederlander na afloop van zijn tijdrit niet helemaal tevreden. 'Mijn hartslag is tien tot twintig slagen hoger dan in de Tour of the Alps', zo vertelde hij aan Eurosport tijdens de live-uitzending.

Arensman was na zijn tijdrit aan het sakkeren dat het niet goed was. Wat was er niet goed? 'Kijk, ik weet van mezelf dat ik aan het begin van een meerdaagse altijd wat tijd nodig heb om op gang te komen. Ik ben nu super fris, want ik heb het heel rustig aan gedaan na de Tour of the Alps. Maar het is ook niet erg dat ik nu nog niet super ben. Het is natuurlijk drie weken koers, dus misschien is het alleen maar goed voor de derde week dat ik nu wat minder ben', zo nuanceerde de renner van Team DSM zijn ontevredenheid.

Arensman: 'In de derde week moet ik Bardet bijstaan'

'Het gaat toch gebeuren in de derde week, dan moet ik Romain (Bardet, red.) bijstaan. Nu is mijn hartslag vijftien of twintig slagen hoger dan in de Tour of the Alps. Maar het is een grote ronde, het duurt drie weken, dus hopelijk komt het goede gevoel vanzelf.' Zijn kopman Bardet reed zelf ook een behoorlijke tijdrit. De Fransman werd uiteindelijk zeventiende, op 24 seconden van winnaar Simon Yates.

Arensman heeft er al een beresterk vooorjaar opzitten. De Nederlander werd zesde in het algemeen klassement van Tirreno-Adriatico, hielp Bardet aan eindwinst in de Tour of the Alps en eindigde daar zelf derde in het algemeen klassement. Arensman hield er ook de jongerentrui aan over. In de Giro zal de renner van Team DSM volledig in dienst rijden van zijn Franse kopman, en een goed klassement is dan ook absoluut geen doel, zo vertelde hij eerder.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws