Arnaud De Lie zit met fysieke gevolgen van crash in Le Samyn: 'Hij is serieus gevallen' Wielrennen
Wielrennen

Arnaud De Lie zit met fysieke gevolgen van crash in Le Samyn: 'Hij is serieus gevallen'

Arnaud De Lie zit met fysieke gevolgen van crash in Le Samyn: 'Hij is serieus gevallen'

Arnaud De Lie begint zaterdag voor het tweede jaar op rij aan Parijs-Nice, waar de eerste etappe rondom Les Mureaux spek naar zijn bek zou moeten zijn. Zou moeten zijn, want volgens ploegleider Tony Gallopin voelt de man uit Wallonië zich nog niet okselfris na zijn klapper in Le Samyn.

De Lie kwam dinsdag hard ten val toen hij in een bocht wegschoof in de semi-klassieker, waarna hij zich boos richtte tot enkele wagens die voor hem stopten. Fysiek leek hij er goed vanaf te komen, al was het voor de eerste medische update vanuit Lotto-Dstny wachten tot zaterdag. 'Arnaud is dinsdag serieus gevallen, dat was echt geen kleine crash', aldus ploegleider Gallopin daags voor de rittenkoers in Frankrijk.

'Hij heeft wat werk te doen, dus ik denk niet dat hij al topfit is. We gaan zien hoe het zich gaat ontwikkelen, als hij zichzelf 100 procent had gevoeld was hij een duidelijke favoriet geweest voor de eerste etappe', aldus de Fransman, die vorig jaar zijn loopbaan beëindigde. 'We gaan naar Parijs-Nice met onze klassieke kern, dus we hopen vooral op een goede week. Qua klassement denk ik niet dat we ambities hebben, dus de doelstellingen gaan hem vooral zitten in het winnen van een rit en onszelf heel houden richting de belangrijke klassiekers.'

Gallopin geniet van rol als ploegleider

'Parijs-Nice is voor mij altijd een speciale wedstrijd geweest en als ploegleider heb ik nog altijd dezelfde motivatie', vervolgt Gallopin. 'Ik heb in februari al wat wedstrijden gedaan en ik vind het heel leuk. Het is anders, met de gehele organisatie, het logistieke werk en vanuit de auto. Ik denk dat ik het beste ben in het wedstrijdaspect, maar ook de andere zaken vind ik tof', besluit hij zijn relaas in een persbericht vanuit de organisatie van de Koers naar de Zon.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws