Arne Marit verrast topspurters Viviani en Coquard in prangende eindspurt GP du Morbihan Wielrennen
Wielrennen

Arne Marit verrast topspurters Viviani en Coquard in prangende eindspurt GP du Morbihan

Arne Marit verrast topspurters Viviani en Coquard in prangende eindspurt GP du Morbihan

Arne Marit heeft na een leuke koers de GP du Morbihan weten te winnen. De Belg van Sport Vlaanderen-Baloise verraste de topspurters Elia Viviani en Bryan Coquard en boekte op die manier zijn eerste profzege.

Op één van de laatste Franse wedstrijddagen van het seizoen stond de GP du Morbihan op het programma. Vroeger stond deze wedstrijd bekend als de GP Plumelec, met de bekende punchaankomst in Bretagne. Zonder titelverdediger Benoit Cosnefroy vertrokken de renners vanuit Grand-Champ, de bebrilde Fransman had teveel last van zijn valpartij in de Ronde van Lombardije.

Een viertal had de eer om de vlucht van de dag te vormen. Julien Antomarchi (Roubaix Lille Metropole), Valentin Retailleau (AG2R Citroën), Thibault Lavenant (nationale selectie) en Julien Lino (Bike Aid) waren de gelukkigen, maar kregen niet veel publiciteit. Op honderd kilometer van de aankomst brak het peloton namelijk in stukken en brokken, onder aanvoering van onder meer Lars van den Berg.

Sprinters in moeilijkheden, Van den Berg op stoom

De sprinters, met onder meer Niccolo Bonifazio en Arvid de Kleijn, kregen het in die fase al knap lastig. Voor hen leek het dus een kansloze missie te worden, hoewel het peloton wel wat gas terugnam nadat 35 mannen de benen hadden genomen. Onder hen jongens als Lilian Calmejane en Alexis Vuillermoz, terwijl Cofidis de gaten probeerde te dichten.

De honger van Van den Berg was echter nog niet gestild; op zo'n vijftig kilometer van de meet versnelde hij opnieuw, ditmaal met Jéremy Leveau en Jean-Louis Le Ny in zijn kielzog. Dit zorgde voor boosheid bij met name Calmejane, die op die manier de samenwerking in de achtervolgende groep vermoeilijkte.

Zodoende vormde het peloton het grootste gevaar, de grote groep kwam met vijftien kilometer van het eind aansluiten. B&B Hotels pakte daarna de handschoen op, in dienst van kopman Coquard. Madouas probeerde het in de slotkilometer met een uitval, maar het was aan de sprinters. Viviani en Coqaurd leken voor de winst te gaan, maar het was de Belg Marit die alles en iedereen verschalkte met een perfecte spurt aan de binnenkant. Een even mooie als verrassende winnaar!

Uitslag GP du Morbihan 2021

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws