Arvid de Kleijn een tijdje uit roulatie na 'domme fout': 'Stootte mijn knie tegen mijn stuur' Wielrennen
Wielrennen

Arvid de Kleijn een tijdje uit roulatie na 'domme fout': 'Stootte mijn knie tegen mijn stuur'

Arvid de Kleijn een tijdje uit roulatie na 'domme fout': 'Stootte mijn knie tegen mijn stuur'

Zoek in het peloton de komende tijd even niet naar Arvid de Kleijn. De Nederlandse sprinter van Tudor Pro Cycling Team heeft op Instagram namelijk laten weten dat hij tijdens hoogtestage een blessure heeft opgelopen aan zijn knie. En dat kwam naar eigen zeggen door een nogal onbenullig iets...

'Hierbij een update van mijn kant', opent de man die begin maar zijn eerste zege op WorldTour-niveau boekte (in Parijs-Nice) zijn relaas. 'Ik kende een behoorlijk goede tijd op hoogte, totdat ik mijn knie stootte tegen mijn stuur', onthult hij ook direct de oorzaak van het euvel.

De Kleijn moet flink aantal wedstrijden schrappen

'Dat is een erg domme fout, met erg grote gevolgen', ging de pocketsprinter verder. 'Ik kan nu voor een langere periode niet fietsen, aangezien ik gewoon te veel pijn heb. Het wordt wel elke dag beter tijdens mijn dagdagelijkse activiteiten, maar ik ben aan de andere kant nog altijd niet volledig pijnvrij.'

De Kleijn concludeert derhalve dat hij een aantal koersen noodgedwongen aan zich voorbij zal moeten laten gaan. 'Dat is jammer, want ik heb echt superhard gewerkt. Ik hoop snel weer op de fiets te zitten.' De Kleijn reed zijn laatste wedstrijd op woensdag 4 april, toen hij als dertiende over de meet kwam in de Scheldeprijs.

Foto: De Kleijn doet zijn verhaal over fout op triainingskamp

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws