Maud Kaptheijns vervangt Brand op EK veldrijden, voor Corné van Kessel komt EK te vroeg Veldrijden
Veldrijden

Maud Kaptheijns vervangt Brand op EK veldrijden, voor Corné van Kessel komt EK te vroeg

Maud Kaptheijns vervangt Brand op EK veldrijden, voor Corné van Kessel komt EK te vroeg

De KNWU heeft Maud Kaptheijns opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Lucinda Brand. Laatstgenoemde liet donderdag weten toch niet van start te kunnen gaan op het Europese Kampioenschap aankomend weekend in het Belgische Namen. De verdedigend kampioene heeft nog te veel last van een handblessure die ze in de verkenning van de Wereldbeker van Tábor opliep. Daar brak ze haar middenhandsbeentje.

Met de 28-jarige Kaptheijns komt het aantal weer terug op acht rensters. De Nederlandse selectie bestaat verder uit Denise Betsema, Fem van Empel, Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado, Inge van der Heijden, Marianne Vos en Aniek van Alphen. Dé voorbeschouwing op het kampioenschap bij de vrouwen is hier te lezen.

Ook geen EK voor Van Kessel

Naast Brand is ook Corné van Kessel afwezig op het EK. 'Het is te vroeg om zondag te herstarten', laat Van Kessel op zijn Instagram pagina weten. De Nederlander is nog herstellende van zijn sleutelbeenbreuk die hij opliep in een training met zijn ploeg Tormans waardoor Van Kessel nog maar twee crossen heeft gereden dit seizoen.

De blessure en de daarbij gemiste wedstrijden kwamen voor Van Kessel uiterst ongelegen. De 31-jarige heeft namelijk een aflopend contract bij Tormans. Voor Van Kessel is het dus zaak zich in de kijker te rijden in de laatste crossen van dit kalenderjaar. Zijn rentree in de cross staat alvast gepland: 'Op 11 november in Niel zal ik wel weer in het veld te zien zijn.'

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news