Van der Poel bezig met Boedapest? Alpecin-Fenix-renner traint op de tijdritfiets Wielrennen
Wielrennen

Van der Poel bezig met Boedapest? Alpecin-Fenix-renner traint op de tijdritfiets

Van der Poel bezig met Boedapest? Alpecin-Fenix-renner traint op de tijdritfiets

Mathieu van der Poel heeft zondagmiddag op de tijdritfiets getraind, zo laat de Nederlander weten via Strava. Geen verrassing, daar het een serieuze mogelijkheid is dat de Nederlander zaterdag op dag twee van de Giro d'Italia een roze trui te verdedigen heeft.

Op dag één van de Giro staat een heuse Van der Poel-rit op het programma, van Boedapest naar Visegrad. Daar wordt er gefinisht nabij het kasteel van Visegrad, op een klim van 5,5 kilometer aan 4,2 procent. Spek naar de bek van Van der Poel, die gemaakt is voor aankomsten als deze. De Alpecin-Fenix-coureur gaat als topfavoriet voor deze rit van start, mede doordat Julian Alaphilippe, Wout van Aert en Tadej Pogacar niet aanwezig zijn.

Op dag twee trekt het peloton opnieuw naar Boedapest, waar een tijdrit van 9,2 kilometer door het centrum van de hoofdstad van Hongarije op het programma staat. Een technische strijd tegen de klok, wat kansen biedt voor renners als Van der Poel. Dat de Nederlander een goede tijdrit in de benen heeft, bewees hij afgelopen seizoen in de Tour de France. Destijds verdedigde hij zijn gele trui door als vijfde te eindigen in een 27 kilometer lange tijdrit in Laval.

Van der Poel kopman Alpecin-Fenix in Giro

De Nederlander reed zondag iets meer dan 57 kilometer op zijn tijdritfiets, zo zien we op zijn Strava. 'Ik ben mijn powermeter vergeten te uploaden', was de bijbehorende tekst met een emoji die zichzelf voor zijn gezicht slaat. Van der Poel werkte de training af in 1 uur en 28 minuten, wat goed is voor een gemiddelde van 38,8 kilometer per uur en 273 watt.

Van der Poel gaat normaliter als kopman van Alpecin-Fenix van start in de Giro. De Belgische ploeg kreeg wel een flinke opdoffer te verwerken met het wegvallen van Tim Merlier. De Belgische sprinter, die voor de puntentrui wilde gaan, viel in Parijs-Roubaix op zijn elleboog en moest daardoor een kruis maken over zijn grote doel van dit jaar.

Van der Poel bezig met Boedapest? Alpecin-Fenix-renner traint op de tijdritfiets

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws