Bakelants over 'druktemaker' Evenepoel: 'Dat is gewoon Remco, het is een uitlaatklep voor hem' Wielrennen
Wielrennen

Bakelants over 'druktemaker' Evenepoel: 'Dat is gewoon Remco, het is een uitlaatklep voor hem'

Bakelants over 'druktemaker' Evenepoel: 'Dat is gewoon Remco, het is een uitlaatklep voor hem'

In de nieuwste aflevering van koersshow Wielerclub Wattage ging het weer over van alles en nog wat. Het onderwerp dat toch wel het meest centraal stond, was de ploegentijdrit in Parijs-Nice. In die TTT kreeg Remco Evenepoel (Soudal Quick-Step) het een beetje aan de stok met ex-ploegmaat Tim Declercq (Lidl-Trek), al was de koude ook alweer vrij snel uit de lucht.

'Het was niet mijn bedoeling om hem aan de schandpaal te nagelen, maar het was gewoon een ongelukkig wedstrijdincident. Ik was wat overhyped na de finish en het is dus ook niet zo dat hij ervoor heeft gezorgd dat we hebben verloren', kwam de Aerokogel van Schepdaal na afloop van de voor hem in mineur afgelopen teamchrono terug op zijn woorden over de 'smerige' Declercq, die zich liet uitzakken (en dat volgens Evenepoel op een niet zo nette wijze deed). Op sociale media zorgde het incident voor veel rumoer, waarbij vooral Evenepoel het moest ontgelden.

Boonen en Bakelants reageren op Evenepoel-Declercq-relletje in ploegentijdrit Parijs-Nice

'Dat is gewoon Remco', aldus Jan Bakelants in het wielerpraatprogramma. Volgens de ex-prof - tegenwoordig fervent gravelracer - is het voor Evenepoel geen verloren energie om zich druk te maken over dat soort 'randzaken'. 'Hij heeft die negativiteit nodig', meent Bakelants. 'Dat is ook een beetje een uitlaatklep voor hem. Eigenlijk kan dat geen kwaad, want zijn resultaten lijden er niet onder.'

Volgens Bakelants haalt Evenepoel dus juist energie uit al die negativiteit, waarna het de beurt is aan Tom Boonen om er zijn zegje over te doen. 'Of dat Evenepoel uniek maakt? Ik was alvast een compleet ander persoon', aldus de autoliefhebber en voormalig veelvraat. 'Ik trok me nooit ergens te veel van aan.'

Bekijk hier de gehele uitzending van Wielerclub Wattage (met naast Boonen en Bakelants nog Ruben Van Gucht, Mark Uytterhoeven en Dirk De Wolf).

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws