Overstekend wild en spookrijder zorgen voor hachelijke momenten in Tsjechië en Duinkerke Wielrennen
Wielrennen

Overstekend wild en spookrijder zorgen voor hachelijke momenten in Tsjechië en Duinkerke

Overstekend wild en spookrijder zorgen voor hachelijke momenten in Tsjechië en Duinkerke

Wie over de openbare weg zijn sport beoefent, kan weleens wat tegenkomen. Dat bleek maar weer na twee incidenten van deze week, één in de Vredeskoers voor junioren en de andere in de Vierdaagse van Duinkerke.

Video: Herten steken over in Tsjechië

Eerst maar eens de Vredeskoers, een internationale rittenkoers in Tsjechië voor de junioren. Het peloton reed daar heuvelop, toen er opeens een hele kudde met herten de weg overstak. De renners schrikken zich een hoedje en worden meermaals verrast door hert na hert dat oversteekt. Gelukkig kwam er geen enkel beest of mens ten val.

Tekst gaat verder onder de video

Video: Terpstra ontkomt aan crash met auto

In de Vierdaagse van Duinkerke ging het de eerste dagen veel over de veiligheid. In de eerste drie etappes waren de finales vaak smal en gevaarlijk. Het noopte Philippe Gilbert er zelfs toe om na rit twee een statement te maken: 'Her en der waren er hoge borduren en was de weg bezaaid met allerlei dingen. Nog voor we de plaatselijke ronde aanvatten was er al een valpartij.'

Niki Terpstra kon een valpartij in de derde etappe gelukkig net voorkomen, al had hij daar wel de hulp van een politiemotor voor nodig. Een spookrijder reed namelijk tegen de richting in en dat had enorme gevolgen kunnen hebben voor Terpstra en de zijnen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws