Bardet 'super teleurgesteld' na Giro-exit: 'Heb hier zo hard voor gewerkt' Wielrennen
Wielrennen

Bardet 'super teleurgesteld' na Giro-exit: 'Heb hier zo hard voor gewerkt'

Bardet 'super teleurgesteld' na Giro-exit: 'Heb hier zo hard voor gewerkt'

Romain Bardet heeft na zijn veelbesproken Giro-exit van zich laten horen. De Fransman van Team DSM is in de dertiende etappe van de Italiaanse ronde afgestapt, nadat hij door ziekte echt niet verder kon. Voor de ploeg met Nederlandse roots moet er een nieuw strijdplan gevormd worden, een strijdplan zonder de kopman.

Na een goede eerste week, die Bardet zonder kleerscheuren doorkwam, volgde in de negende etappe richting Blockhaus de eerste echte klassementskraker. De Fransman was op de afspraak, en met verve. Telkens wanneer Richard Carapaz een acceleratie plaatste, zat Bardet direct in het wiel. De vorm was goed. Nog geen week later is de Giro echter al klaar voor hem. 'Ik ben super teleurgesteld om de wedstrijd op deze manier te verlaten. Iedereen in de ploeg heeft enorm hard gewerkt om hier in de best mogelijke vorm aan de start te staan', zo laat Bardet weten op de site van zijn ploeg.

De renner vertelt hoe zijn ziekteverschijnselen van kwaad tot erger gingen. 'Ik voelde me donderdag tijdens de etappe al erg ziek, en het is nog geen eens een klein beetje beter. We hebben alles geprobeerd om toch door te kunnen, maar ik had niets meer in de benen om door te zetten. Het is enorm teleurstellend, maar we hebben een hele goede ploeg hier en ik ben ervan overtuigd dat zij deze Giro op een goede manier zullen doorzetten. Hopelijk met goede resultaten. Ik wens ze het beste.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws