Basso ontkracht geruchten over transfer Miguel Angel Lopez naar EOLO-Kometa: 'Nooit over hem gesproken' Wielrennen
Wielrennen

Basso ontkracht geruchten over transfer Miguel Angel Lopez naar EOLO-Kometa: 'Nooit over hem gesproken'

Basso ontkracht geruchten over transfer Miguel Angel Lopez naar EOLO-Kometa: 'Nooit over hem gesproken'

Miguel Angel Lopez zal volgend seizoen niet uitkomen voor EOLO-Kometa. Dat bevestigt ploegleider en ex-wielrenner Ivan Basso aan de Italiaanse wielerwebsite Tuttobiciweb. De Colombiaanse nieuwssite Antena 2 verspreidde vrijdag het gerucht dat 'Superman' Lopez opnieuw in Europa zou gaan koersen en al snel verspreidde het nieuws zich ook als een lopend vuurtje, maar de ex-Giro-winnaar ontkent dit nieuws dus.

'Dat Miguel Angel Lopez een geweldige atleet en een zeer sterke klimmer is, is zeker niet aan mij om uit te zoeken', vertelde de Italiaanse kompaan van Alberto Contador. 'Hij heeft echter nooit deel uitgemaakt van onze plannen en we hebben nooit over hem gesproken in de ploeg. Integendeel, ik kan je vertellen dat we in de komende 48 uur twee belangrijke nieuwigheden zullen aankondigen met betrekking tot het team en het bedrijf. 'Stay tuned', zoals ze op sociale media zeggen', lacht Basso het gerucht weg.

Miguel Ángel López is door de UCI voorlopig geschorst wegens het vermeende gebruik en bezit van verboden middelen in aanloop naar de Giro d'Italia van 2022. López is al langere tijd onderwerp van een dopingonderzoek rondom de Spaanse dokter Maynar, wat hem eerder al zijn contract kostte bij Astana Qazaqstan Team. De voormalige nummer drie van de Vuelta en de Giro (beiden 2018) reed dit seizoen voor het kleinere Medellin-EPM, waarvoor hij dit seizoen enorm veel victorie mocht kraaien. In totaal maakte hij 21 keer het zegegebaar, het overgrote deel in kleinere Zuid-Amerikaanse wedstrijden. In januari won hij weliswaar een rit en het eindklassement in de Ronde van San Juan, voor onder meer ex-wereldkampioen Remco Evenepoel. In de Ronde van zijn land won hij maar liefst acht van de in totaal negen ritten.

Eind september kwam er wel minder goed nieuws uit het kamp van de intussen 29-jarige Colombiaan. Lopez zou urenlang gekidnapt zijn, beroofd zijn van zijn truck en telefoon en honderden dollars kwijtgespeeld zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws