Arnaud De Lie is bijna terug bij Lotto-Dstny: 'Maar moeten hem tegen zichzelf beschermen' Wielrennen
Wielrennen

Arnaud De Lie is bijna terug bij Lotto-Dstny: 'Maar moeten hem tegen zichzelf beschermen'

Arnaud De Lie is bijna terug bij Lotto-Dstny: 'Maar moeten hem tegen zichzelf beschermen'

Het was bepaald niet het voorjaar van Arnaud De Lie. De 22-jarige spurter annex klassiekerman van Lotto-Dstny belandde na een nare val in Le Samyn in een negatieve spiraal. Ook werd er nog de Ziekte van Lyme bij de renner vastgesteld. Nu is De Lie hersteld en keert hij binnenkort terug in competitie. Bij de ploegleiding van Lotto-Dstny zijn ze echter op hun hoede. 'Of hij nu een koers wint, of niet, telt voor ons dit jaar niet.'

Na zijn val in de Belgische voorjaarskoers moest De Lie opgeven in Parijs-Nice. Hij werd vervolgens 90e in Gent-Wevelgem en dat was voor zijn broodheer het moment om de stekker uit het voorjaar van het megatalent te trekken. Er volgde een periode zonder koersen en met veel denkwerk, geeft Nikolas Maes aan. De relatief kleine koers Marche-en-Famenne is de eerste wedstrijd van De Lie in lange tijd. 'Niets ligt nu al vast. We hopen dat Arnaud De Lie over een maand weer op een heel hoog niveau koerst', stelt Maes in Het Laatste Nieuws.

Lotto-Dstny hoopt dat 2024 een les is voor De Lie: 'We zeggen: probeer maar hoe het zal gaan'

Verwachtingen zijn er niet bij de Belgische ploeg. En dat is bewust. 'Het voorjaar tot nu is een optelsom geworden van dingen die zijn misgegaan. Op die manier is De Lie buiten strijd geraakt', vervolgt Maes. 'Hij wil vooral de bevestiging krijgen dat het goede gevoel terug is. Elk resultaat is mooi meegenomen. Maar dat is niet belangrijk. Eigenlijk zeggen we: probeer maar, we zien wel hoe het gaat.'

De ploegleiding leerde, nu het een voorjaar lang vooral tegenzat, ook meer over hun pupil. 'Het probleem met Arnaud is dat hij licht gaat over alles. Want natuurlijk moet de renner het zelf uitleggen. Inmiddels hebben we begrepen: als Arnaud zegt dat hij zich niet honderd procent voelt, moeten we hem stil leggen. Dan wil het zeggen dat hij echt niet goed is. Zo bekeken had hij nooit mogen starten in Parijs-Nice. Omdat hij zelf niet aangaf dat er een probleem was, is hij toch vertrokken', is Maes stellig over De Lie.

En dus wordt 2024 noodgedwongen een overbruggingsjaar voor De Lie. 'Het is een voorjaar om snel onder de mat te vegen. Als blijkt dat hij zich na de wedstrijden die nu op zijn programma staan, nog steeds niet helemaal oké voelt, zullen we niet bang zijn om beslissingen te nemen en zijn programma opnieuw aan te passen. We moeten Arnaud De Lie tegen zichzelf beschermen en zorgen dat we hem op de lange termijn in orde krijgen. Er is geen druk en geen stress. Cru gezegd: of hij dit jaar een koers wint of niet, telt voor ons niet. Wat voor ons telt, is dat hij weer op gang komt', concludeert de ploegleider van dienst.

Lotto-Dstny bevestigt terugkeer De Lie in Famenne Ardenne Classic, aan de zijde van Van Gils

Ondertussen maakte Lotto-Dstny vrijdag de definitieve terugkeer van De Lie in koers bekend. De 22-jarige sprinter maakt onderdeel uit van de selectie voor de Famenne Ardenne Classic aanstaande zondag 28 april. Dat nieuws zat er al aan te komen, maar is nu officieel. Op zoek naar nieuw succes nemen de roodhemden sowieso een zeer sterke groep mee. Ook Pascal Eenkhoorn, Maxim Van Gils en de jonge Alec Segaert gaan mee naar de wedstrijd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws