Bennett zet reeks Decathlon AG2R vrolijk voort en sneert na afloop van zege richting critici Wielrennen
Wielrennen

Bennett zet reeks Decathlon AG2R vrolijk voort en sneert na afloop van zege richting critici

Bennett zet reeks Decathlon AG2R vrolijk voort en sneert na afloop van zege richting critici

De derde etappe in de Vierdaagse van Duinkerke - de rittenkoers die in werkelijkheid zes dagen duurt - is gewonnen door Sam Bennett. De renner van Decathlon AG2R was net als een dag eerder, maar ditmaal in zijn leiderstrui, de beste in de massasprint in Bouchain. Milan Fretin (Cofidis) en mede-Belg Amaury Capiot (Arkéa-B&B Hotels) vervolledigden het podium. In het klassement vonden weinig verrassingen plaats, Bennett blijft logischerwijs de leider.

Waren de eerste twee ritten nog behoorlijk geaccidenteerd, daar viel dit op donderdag behoorlijk mee. De derde etappe vertrok vanuit Saint-Laurent-Blangy en finishte 166 kilometer later na een behoorlijk lange lus in Bouchain. Onderweg vooral glooiend terrein, een massasprint was het meest denkbare scenario en dus konden de snelle mannen hun doelen weer najagen.

De etappe werd goed gecontroleerd door de sprintersploegen, al waren er wel vier man die er tussenuit wisten te maken. Fabio Christen (Q36.5), Kenny Molly (Van Rysel-Roubaix), Gwen Leclainche (Philippe Wagner/Bazin) en Antoine Hue (CIC U Nantes Atlantiques) fietsten een voorsprong van maximaal twee en een halve minuut bij elkaar. Ze waren zodoende een makkelijke prooi om op te jagen voor het peloton, maar zorgden wel voor wat mooie zendtijd voor hun ploegen.

Decathlon AG2R La Mondiale gaat vrolijk verder met winnen: Bennett zegeviert in leiderstrui, twee Belgen mee op podium

Vooraan waren het Leclainche en Molly die het langste volhielden, maar ze waren als een muis voor de kat. Het peloton naderde, op twintig kilometer van de meet hadden de mannen nog 25 seconden. Daarna ging het snel met het voorgift van dat duo, waarna men zich al vrij snel kon klaarmaken voor een massasprint in de straten van Bouchain.

Die sprint was wederom een smakelijke. In de aanloopfase zagen we al enorm veel verschillende treintjes ontstaan, iets wat sowieso een interessant aanzicht oplevert. In de sprint zelf was het Bennett die in zijn roze leiderstrui van vrij ver aanging, maar zijn opgebouwde voorsprong niet meer uit handen gaf. Fretin, eerder nog primus in de ouverture, werd tweede, Capiot derde.

Bennett lovend over ploeg-in-bloedvorm, ook sneertje richting critici

Bennett reageerde na afloop kort op zijn tweede opeenvolgende victorie. Vooral voor zijn team had hij lovende woorden over. 'Ze zijn fantastisch. Het ding met sprinten is dat het vaak niet volgens plan gaat', aldus de Ier. 'We hadden dit keer een ander plan, maar de mannen lieten gewoon weer zien dat we een volwassen en ervaren ploeg zijn. Zo hebben wij ons goed kunnen aanpassen aan de nieuwe omstandigheden.'

'Ze konden snel beslissingen nemen op de momenten dat het niet goed ging', ging de laureaat verder over het puike optreden van zijn ploegmakkers. 'En daar gaat het allemaal om. Hopelijk kunnen we deze flow voortzetten.' Ten slotte wordt Bennett ook gevraagd naar zijn eventuele (nabije) toekomstambities. 'Ik wil weer terug naar de Tour de France en laten zien dat ik dat aankan. Daarom ben ik hier. Mensen op het internet kunnen zeggen wat ze willen. Ik geloof dat ik terug kan komen. Als ik er niet meer in geloofde, had ik beter kunnen stoppen.'

Uitslag etappe 3 Vierdaagse van Duinkerke 2024

Results powered by FirstCycling.com

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws