Sam Bennett zet imposante winstreeks Decathlon AG2R voort met sprintzege en dubbelslag in Vierdaagse van Duinkerke Wielrennen
Wielrennen

Sam Bennett zet imposante winstreeks Decathlon AG2R voort met sprintzege en dubbelslag in Vierdaagse van Duinkerke

Sam Bennett zet imposante winstreeks Decathlon AG2R voort met sprintzege en dubbelslag in Vierdaagse van Duinkerke

Sam Bennett heeft de tweede rit in de Vierdaagse van Duinkerke naar zich toegetrokken. De Ierse spurter van Decathlon AG2R La Mondiale was de allersnelste in de massasprint. Paul Penhoët (Groupama-FDJ) werd tweede. Bennett sloeg met zijn zege een heuse dubbelslag.

Daags na de ouverture - welke een kolfje naar de hand van Cofidis-Belg Milan Fretin was - stond er in het noordwesten van Frankrijk wederom een vlakke etappe op het programma. Tussen Wimereux en Abbeville moesten de dienstdoende coureurs 184 kilometer overwinnen, met daarbij eigenlijk amper noemenswaardige obstakels, al wist je het in die regio van La France natuurlijk maar nooit! In het begin van de etappe zaten wel wat steile puistjes, met de Haut Pichot (1 kilometer aan gemiddeld 10,3 procent) als misschien wel meest in het oog springende.

Ackermann begint er te vroeg aan, Bennett oppermachtig

Maxime Jarnet (Van Rysel - Roubaix), Robin Plamondon (CIC U Nantes Atlantique) en Parijs Roubaix-rodelantaarn Cyrus Monk (Q36.5 Pro Cycling Team) vormden de kopgroep van de dag, met bergklassement-leider Gwen Leclainche (Philippe Wagner/Bazin) in een soort chasse patate daarachter. Het trio voorop wist een maximale voorsprong van ongeveer acht minuten bijeen te fietsen, Leclainche reed vrijwel continu in niemandsland (telkens op zo'n anderhalve minuut van de kopgroep). Laatstgenoemde zag uiteindelijk dan ook in dat er geen beginnen aan was en liet zich weer inrekenen door de grote meute.

Net als in de Giro d'Italia volgde een gezapige etappe, waarbij het peloton aan het jagen was op een drietal koplopers. Maar waar ze in Italië gezamenlijk bij de lurven gevat werden, was dat in de Franse etappekoers één voor één. Het was Monk, de man met de lange manen, die in zijn eentje nog een tijd voor het peloton bleef uitrijden. Een knappe onderneming, die uiteindelijk ook strandde. Derhalve konden alle ogen gericht worden op een massasprint. In die spurt was Bennett ruimschoots de sterkste, nadat Pascal Ackermann (Israel-Premier Tech) te vroeg begon aan zijn sprint. Penhoët kwam nog rap opzetten, maar het was niet genoeg om de Ierse spurtbom bij te halen. Bennett mag zich tevens de nieuwe leider in de Vierdaagse - die eigenlijk een zesdaagse is - noemen.

Uitslag etappe 2 Vierdaagse van Duinkerke 2024

Results powered by FirstCycling.com

Place comments

666

0 Comments

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments

more news