Benoot derde in Clasica San Sebastián: 'Mag erg trots zijn op deze derde plaats' Wielrennen
Wielrennen

Benoot derde in Clasica San Sebastián: 'Mag erg trots zijn op deze derde plaats'

Benoot derde in Clasica San Sebastián: 'Mag erg trots zijn op deze derde plaats'

Tiesj Benoot reed zaterdag namens Jumbo-Visma naar een knappe derde plek in de Clasica San Sebastián. De Belg reed in de finale weg bij Simon Yates en Bauke Mollema, waarna hij de oversteek naar Carlos Rodríguez maakte om de Spanjaard vervolgens te lossen.

Benoot was niet verrast door de aanval van de latere winnaar Remco Evenepoel, wiens aanval hij op de Erlaitz niet kon volgen. ‘Op de Jaizkibel werd er al heel hard gereden. Daar voelde ik al wel dat Quickstep iets van plan zou zijn. Timo en Lennard (Roosen en Hofstede, red.) deden daar fantastisch werk om mij van voren te houden’, aldus Benoot op de ploegsite.

Aan het beantwoorden van de aanval van Evenepoel op de Erlaitz dacht Benoot geen moment. ‘Op het moment dat Evenepoel aanging, koos ik ervoor mijn eigen tempo te rijden. Op de top heb ik gewacht op Mollema en Sivakov (Pavel, red) zodat we een goede groep hadden’, legt Benoot zijn koersstrategie uit. Nadat het INEOS-duo Rodríguez en Sivakov in een afdaling was weggereden, waagde Benoot op de steile laatste helling de sprong naar de twee. ‘Op de slotklim ging eerst Yates eraf en daarna Mollema. Toen ben ik vol naar de top gereden. Ik kon Rodríguez nog net inhalen, maar ik kwam net tekort om Sivakov nog bij te halen. Ik denk dat ik erg trots mag zijn op deze derde plaats. Nu is het tijd om even te rusten.’

Engels: 'Hij is er in blijven geloven'

Ploegleider Addy Engels looft na afloop de vasthoudendheid van zijn renner. ‘Het is erg sterk van Tiesj dat hij dit na een Tour nog in de benen heeft. Hij is er in blijven geloven. Op de slotklim heeft hij zich terug het podium op weten te knokken, dat is heel knap. Dit is een heel mooi resultaat en een eerlijke afspiegeling van de koers.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws