Benoot hield Van der Poel in de gaten in Amstel: 'Had verwacht dat hij beter zou zijn' Wielrennen
Wielrennen

Benoot hield Van der Poel in de gaten in Amstel: 'Had verwacht dat hij beter zou zijn'

Benoot hield Van der Poel in de gaten in Amstel: 'Had verwacht dat hij beter zou zijn'

Tiesj Benoot reed achter Michal Kwiatkowski en Benoît Cosnefroy naar een derde plek in de Amstel Gold Race. Hij wist de achterstand op de twee ontsnapte coureurs niet meer goed te maken in de finale: 'Ik heb ook wel een beetje naar Mathieu van der Poel gekeken.'

Benoot kwam in de Nederlandse klassieker uitstekend voor de dag. Op de Keutenberg zorgde hij voor de schifting, waarna een groep met bijna louter favorieten het mocht uitvechten om de zege. In die groep zaten nog twee mannen van INEOS Grenadiers. 'Toen werd het wat moeilijk', doelt hij op Kwiatkowski en Tom Pidcock. De renners van de Britse formatie konden hun overtalsituatie uitspelen door de uiteindelijke winnaar in de aanval te sturen.

Benoot: 'Verwachtte dat Van der Poel beter zou zijn'

De renner van Jumbo-Visma mispakte zichzelf een beetje aan Van der Poel, zo vertelt hij tegenover Sporza. De Nederlander bleek niet de man om in de gaten te houden. 'Ik had verwacht dat hij beter zou zijn', klinkt het. Daarna miste de Belgische coureur ook nog een bocht, waar hij nota bene Cosnefroy mee terug in de wedstrijd bracht: 'Toen zette hij aan en had ik het even lastig.'

In de finale wist Benoot nog wel de andere renners uit het groepje te lossen, waarna een derde plek het hoogst haalbare bleek. Een plek waar hij meer dan tevreden mee is. Nu volgt voor de coureur eerst een week trainen in Zuid-Frankrijk, waarna hij ook nog de twee andere heuvelklassiekers van dit voorjaar betwist: de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws