Cosnefroy was de winnaar, maar is tweede. 'Zo'n flagrante vergissing. Bizar' Wielrennen
Wielrennen

Cosnefroy was de winnaar, maar is tweede. 'Zo'n flagrante vergissing. Bizar'

Cosnefroy was de winnaar, maar is tweede. 'Zo'n flagrante vergissing. Bizar'

Benoît Cosnefroy was ietwat gedesillusioneerd na zijn tweede plaats in de Amstel Gold Race. Begrijpelijk, gezien het feit dat hij enkele minuten daarvoor nog dacht te hebben gewonnen. 'Ik begrijp niet waarom ze dat zo snel omgeroepen hebben. Zo'n flagrante vergissing. Bizar!'

Na afloop van de wedstrijd stond een felle Cosnefroy de pers te woord. 'De foto van de finish laat niets aan de verbeelding over: Kwiatkowski was de snelste. Maar waarom heeft de wedstrijdradio niet gewacht met mij als winnaar uitroepen?' Zo vraagt de puncheur van AG2R Citroën Team zich openlijk af. 'Als ze je uitroepen als winnaar, dan denk je toch dat ze foto al gezien hadden.' Zo Citeert Sporza hem.

In een millimeter spurt verloor de Fransman van zijn Poolse concurrent Michal Kwiatkowski (INEOS Grenadiers). De uiteindelijke winnaar sprak na de streep al uit dat het 'allemaal zeer verwarrend' was. Cosnefroy voegde daaraan toe. 'Ik begrijp niet waarom ze dat (de winnaar, red) zo snel omgeroepen hebben. Zo'n flagrante vergissing. Bizar! Als je die foto ziet, is er zelfs geen discussie mogelijk. Dat was vorig jaar anders met Wout en Pidcock.'

Lees ook

Ondanks de misère, is Cosnefroy toch nog wel te spreken over zijn wedstrijd. 'Tevredenheid overheerst toch nog wel bij mij. Ik reed een bijna perfecte koers. Ik voelde me sterk en denk niet dat ik fouten gemaakt heb. Maar Kwiatkowski was net iets sneller.' De renner is in ieder geval in vorm voor de aankomende Ardennenkoersen.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws