Bol eindigt als vierde in Ronde van Slowakije: 'Startte de sprint te vroeg' Wielrennen
Wielrennen

Bol eindigt als vierde in Ronde van Slowakije: 'Startte de sprint te vroeg'

Bol eindigt als vierde in Ronde van Slowakije: 'Startte de sprint te vroeg'

Cees Bol heeft zijn vierde plaats in de korte proloog (1,6 kilometer) van de Ronde van Slowakije voortgezet met wederom een vierde plaats. In de eerste etappe leek hij goed gepositioneerd voor de sprint, maar moest hij het afleggen tegen winnaar José Álvaro Hodeg, Peter Sagan (tweede) en Reinardt Janse van Rensburg (derde).

Het betekent voor de Nederlander van Team DSM dat hij nog steeds wacht op ritwinst sinds zijn overwinning in maart van dit jaar. Destijds was hij aan het begin van het seizoen de sterkste in de tweede etappe van Parijs-Nice, waar hij onder anderen sneller was dan Mads Pedersen, Pascal Ackermann en Jasper Philipsen. Daarna lijkt hij lang zoekende naar de goede vorm, waar hij ook in de Tour de France niet verder kwam dan twee keer een zesde plaats. In de eerste sprint van de Ronde van Slowakije leek hij het laatste rechte stuk in ideale positie om richting het podium te sprinten, maar in de laatste honderd meter zag hij zelfs een podiumplaats aan hem voorbij gaan.

Bol was desondanks niet ontevreden met zijn prestatie, al reed hij niet de ideale sprint. 'Het was een behoorlijke zware race, waarin meerdere scenario's mogelijk waren. We waren goed voorbereid als er op de klim werd aangevallen. Uiteindelijk werd het een massasprint en iedereen deed geweldig werk om mij te positioneren. Ik denk dat ik tevreden kan zijn met het resultaat en hoe de sprint verliep. Als ik kritisch moet zijn, dan denk ik dat ik te vroeg begon. Er is dus ruimte voor verbetering, wat een goed ding is. Ik denk dat we met dat moreel en die houding de volgende etappes op een goede manier kunnen ingaan', zo laat hij na afloop van de etappe weten op de eigen ploegsite.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws