Bouwman blijft ultiem bescheiden: 'Binnen Jumbo-Visma zijn er minimaal tien beter dan ik' Wielrennen
Wielrennen

Bouwman blijft ultiem bescheiden: 'Binnen Jumbo-Visma zijn er minimaal tien beter dan ik'

Bouwman blijft ultiem bescheiden: 'Binnen Jumbo-Visma zijn er minimaal tien beter dan ik'

Koen Bouwman is sinds enkele dagen de trotse drager van de titel 'ritwinnaar in de Giro d'Italia'. De 28-jarige Nederlander blijft in gesprek met het Algemeen Dagblad echter zo nuchter als altijd. Zijn verwachtingspatroon blijft hetzelfde en naar eigen zeggen verandert de ritzege ook niets aan zijn status binnen Jumbo-Visma.

Op dag zeven in de Giro kwam alles samen, Bouwman won de rit na een etappe vol Nederlanders aan het front. In de sprint heuvelop versloeg hij Bauke Mollema en Davide Formolo en in de achtergrond juichte ploeggenoot Tom Dumoulin als luxeknecht. 'Ik weet nog wel dat ik over mijn stuur hing en aan Jos van Emden moest denken. Die heeft zo vaak tegen mij gezegd hoe mooi en speciaal het voelt om te winnen in de Giro. De afgelopen dagen vertelde Jos me nog steeds veel over de momenten na de finish, omdat ik veel kwijt ben. Pas als ik thuis ben, bij familie en vrienden, zal ik echt beseffen hoe bijzonder het is', aldus Bouwman.

De klimmer lijkt in topvorm, maar zelf blijft hij rustig. Nog een etappe? Een goed klassement? Hij haalt zijn schouders erover op. 'Ik ben zeker geen slechte wielrenner, maar binnen de ploeg zijn er minimaal tien beter dan ik. Ik vind het ook helemaal niet erg om voor een ander te rijden. Ik ben niet iemand die het hele jaar scherp staat en elke koers meedoet voor de overwinning. Soms kan ik mezelf verrassen. Dit was zo’n dag dat ik boven mezelf uitsteeg en een killer was in de finale.

Bouwman blijft ultiem bescheiden: 'Binnen Jumbo-Visma zijn er minimaal tien beter dan ik'
Bouwman in de bergtrui.

Bouwman wil wel voor de bergtrui gaan

Een veelwinnaar wordt Bouwman niet snel, zo denkt hijzelf althans. 'Nu het klassement om zeep is, hebben we met de ploeg het doel nog een rit te winnen. Maar ik heb geen kapsones. In zes jaar tijd heb ik twee wedstrijden gewonnen. Dan is het raar om te zeggen dat ik nog wel even voor nog een etappe ga. Statistisch gezien is die kans niet heel groot.'

De bergtrui dan? Daar lijkt Bouwman wel oren naar te hebben. 'Ik sta nog steeds kort in dat klassement en er zijn nog genoeg punten te verdienen. Binnen de ploeg moeten we het bespreken en kijken of ik hulp van jongens kan krijgen om ervoor te gaan. Want zoiets kun je niet alleen. Je hebt ploeggenoten nodig om mee te zitten in de kopgroep of die vanuit de kopgroep iets voor mij kunnen doen. De twee blauwe truien die ik heb gedragen liggen in een plastic zak in de bus en gaan mee terug naar Nederland. Die pakken ze me niet meer af.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws