Addy Engels: 'Dumoulin zei: ''we gaan voor Bouwman'', ongelofelijk dat Tom dat doet' Wielrennen
Wielrennen

Addy Engels: 'Dumoulin zei: ''we gaan voor Bouwman'', ongelofelijk dat Tom dat doet'

Addy Engels: 'Dumoulin zei: ''we gaan voor Bouwman'', ongelofelijk dat Tom dat doet'

Koen Bouwman zorgde voor immense vreugde bij Jumbo-Visma door met meerdere wiellengtes voorsprong de zevende etappe van de Giro d’Italia te winnen. De immer betrouwbare knecht maakte deel uit van een ontsnapping, samen met zijn ploegmaat Tom Dumoulin, die de rollen eens omkeerde en zich in de finale als een topknecht van Bouwman ontpopte.

Voor Jumbo-Visma was de uitkomst van de zevende etappe een flinke opsteker na de tegenvaller van de Etna-etappe. Daar zakten alle drie klassementstroeven van de ploeg door het ijs. Vooral Dumoulin, die wel zes minuten verloor op de favorieten voor de eindzege. Ploegleider Addy Engels is dan ook heel gelukkig dat zijn renners zo snel de goede lijn weer konden oppakken. ‘Ik zei tijdens de start in de etappe na de Etna dat we even moesten omschakelen. Daar hadden we – met twee sprintetappes – ook de tijd voor. Dat het echter tot dit zou leiden, is ongelofelijk’, vertelt hij aan Eurosport.

Dat Jumbo-Visma met twee renners in de ontsnapping wist te komen was volgens Engels knap. ‘Het was al zo’n gevecht om in de vlucht te geraken. Dat Tom en Koen daar deel van uit maakten, was heel sterk. Hoe de finale vervolgens ging, met renners die losten en weer terugkwamen; het was volgens mij voor iedereen heel mooi om te volgen. Voor ons (de ploegleiders, red.) was het razendspannend en een geweldig resultaat’, aldus Engels, die duidelijk alles nog even moet laten inzinken.

Engels over Dumoulin: 'Hij moet zich veel beter voelen'

De overwinning van Bouwman was prachtig, maar de wederopstanding van Dumoulin was ook een hoogtepunt van de etappe. ‘Wat hij vandaag liet zien was heel sterk en hij toonde zich ook een geweldige ploegmaat; hij had echt de wil om voor Koen te werken. Koen is erg explosief zoals je aan de finish kon zien. Hij was ook degene die zei: ‘’we gaan voor Koen’’. Voor een winnaar als Tom is dat ongelofelijk. Iets om te bewonderen. En zijn fysieke inspanning vandaag was ook gewoon heel sterk; hij moet zich veel beter voelen dan een paar dagen geleden’, besluit Engels.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws