Bredewold kan leegte Vollering opvullen bij SD Worx-Protime, Denz en Skujins verlengen ook hun contract Wielrennen
Wielrennen

Bredewold kan leegte Vollering opvullen bij SD Worx-Protime, Denz en Skujins verlengen ook hun contract

Bredewold kan leegte Vollering opvullen bij SD Worx-Protime, Denz en Skujins verlengen ook hun contract

Mischa Bredewold en Nico Denz hebben hun contract bij respectievelijk SD Worx-Protime en BORA-hansgrohe verlengd. De 23-jarige Bredewold blijft nog eens drie jaar renster van de ploeg, terwijl de 30-jarige Denz nu tot het einde van 2026 vastligt. Ook Toms Skujins zette een krabbel.

Bredewold krijgt bij SD Worx-Protime de kans om de leegte van Demi Vollering op te vullen. De kopvrouw zal na dit seizoen vertrekken en dus zal er meer druk op de schouders komen te liggen van de Europees kampioene. 'Als je kijkt hoe goed ik me in het laatste anderhalf jaar bij deze ploeg heb ontwikkeld, dan heb ik veel vertrouwen dat ik binnen de ploeg nog verder kan doorgroeien', aldus Bredewold in een persbericht.

Naast de Europese titel op de VAM-Berg in 2023 won Bredewold al acht keer vaker in haar carrière, die in 2021 begon bij Parkhotel Valkenburg. Ze won etappes in onder meer de Baloise Ladies Tour, de Simac Ladies Tour en Thüringen Ladies Tour. Dit seizoen was ze al de beste in de eerste en tweede etappe in de Ronde van het Baskenland. 'Ik had toen ik bij deze ploeg tekende nooit gedacht dat ik zo snel zulke mooie wedstrijden zou kunnen winnen. Wat dat betreft heb ik hier heel snel enorme stappen gezet.'

De ambities van Bredewold reiken ver, zo legt ze uit. 'Ik hoop de komende jaren nog stappen te kunnen zetten zodat ik in de heuvelklassiekers maar ook dat ik in de etappewedstrijden serieuze finales kan rijden en naar de top kan doorgroeien. Ook in het tijdrijden wil ik nog stappen gaan zetten. Wat dat betreft moet ik in een breed scala van wedstrijden goed uit de voeten kunnen.' Dat beaamt ploegleider Danny Stam: 'Een van de sterke punten van Mischa is dat ze breed inzetbaar is op vele vlakken. Zij zou zich kunnen ontwikkelen als een echte hardrijdster zoals Marlen Reusser, maar heeft daarbij ook nog eens een zeer goede sprint in de benen.'

Roglic ziet Denz bijtekenen bij BORA-hansgrohe, Skujins langer bij Lidl-Trek

Afgelopen dinsdag verlengde Denz al zijn contract bij BORA-hansgrohe. De Duitser is sinds 2023 in dienst van de Duitse ploeg en dat bevalt duidelijk goed. 'Na mijn eerste succesvolle jaar bij BORA-hansgrohe ben ik blij dat ik hier kan blijven koersen. Het is een geweldige omgeving, waar ik me thuis voel. Ik ben tevens enthousiast dat ik deel ga uitmaken van het nieuwe project met RedBull. Dat ik een ondersteunende rol ga spelen bij het winnen van een grote ronde, dat is mijn droom. Hopelijk komt die uit', aldus Denz in een persbericht. BORA maakte tevens melding van het stoppen van Cesare Benedetti, die na 2024 verdergaat als ploegleider.

Ook bij Lidl-Trek was er contractnieuws. Voorjaarsrevelatie Toms Skujins ligt tot het einde van 2026 vast, met een nieuwe verbintenis. De 32-jarige Let maakte indruk in de klassiekers met een tweede plaats in Strade Bianche, werd achtste in de E3, tiende in de Ronde van Vlaanderen en zelfs in de Waalse klassiekers reed hij bij de voorsten. 'De weg die de ploeg is ingeslagen, maakt me blij. We hebben een wederzijds respect gevonden en ik zie mezelf moeilijk in een ander shirt koersen. Het is makkelijk om in het wielrennen voor een goedbetaald contract te gaan, maar het gaat mij om de omgeving. Als je blij bent, ga je sneller, dan wanneer je meer geld op je bank hebt', aldus Skujins via de officiële kanalen van z'n ploeg.

Bij Lidl-Trek hoopt hij z'n goede prestaties door te zetten. Hij ging dit jaar voor het eerst op hoogte en ziet dus nog speelruimte. 'Ik heb ieder jaar een stap gemaakt, net als de ploeg zelf. Ik voel me verantwoordelijk om te blijven groeien en het is mooi om ze terug te betalen. In de eerste plaats om mij in 2018 te halen, want toen zat ik niet goed in m'n vel.' Ploegbaas Luca Guercilena is ook blij: 'Toms is een unieke renner, die snel onderschat wordt. Hij is echter zo waardevol en kan blijven groeien met z'n talent en werkethiek. Toms is het gezicht van de spirit bij Lidl-Trek, daarom is hij ook zo populair.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws