Vermeersch, Campenaerts, Eenkhoorn... Waarom Lotto-Dstny leegloopt (en ze daar weinig aan kunnen doen) Wielrennen
Wielrennen

Vermeersch, Campenaerts, Eenkhoorn... Waarom Lotto-Dstny leegloopt (en ze daar weinig aan kunnen doen)

Vermeersch, Campenaerts, Eenkhoorn... Waarom Lotto-Dstny leegloopt (en ze daar weinig aan kunnen doen)

Lotto-Dstny gaat lekker in 2024, maar enkele belangrijke renners van de ploeg lijken na dit seizoen te gaan vertrekken. Na meerdere geruchten trok Sporza richting ploegbaas Stéphane Heulot voor uitleg. Die had een logische verklaring voor de aanstaande leegloop.

Dit voorjaar verlengde Lotto-Dstny nog met trots de contracten van youngsters Maxim Van Gils (2026) en Lennert Van Eetvelt (2026), maar achter deze kopmannen zijn er veel renners die hun heil elders zoeken. Florian Vermeersch werd al gelinkt aan UAE-Team Emirates, Pascal Eenkhoorn zou naar Soudal Quick-Step gaan en Victor Campenaerts kan rekenen op interesse van Visma | Lease a Bike. Thomas De Gendt stopt na 2024 bovendien met wielrennen.

'We hebben niet het grootste budget van het peloton, dus het is zaak om niet al ons geld uit te geven', zegt Heulot erover. 'De renners die volgend seizoen vertrekken, hebben gekozen voor ploegen waarmee wij niet kunnen concurreren. We hebben zelfs geen tegenvoorstel gedaan. We hebben de renners die we willen houden voor een langere periode vastgelegd. Momenteel liggen 23 renners onder contract voor volgend seizoen. De contractverlengingen zullen we de komende dagen bekendmaken.'

Lees verder onder de foto

Opleidingsploeg Lotto-Dstny stuurt weer drie renners naar de WorldTour

Op vrijdag kwam er inderdaad een eerste persbericht naar buiten. Lotto-Dstny stuurt Robin Orins (22), Joshua Giddings (20) en Lorenz Van de Wynkele (22) vanuit de opleidingsploeg naar de WorldTour. Het drietal tekende een contract tot het einde van 2026. Orins won in 2023 nog Omloop Het Nieuwsblad voor beloften en toonde zich ook dit voorjaar bij de besten. Giddings is een getalenteerde sprinter en Van de Wynkele zal normaliter onderdeel worden van de sprinttrein.

'Dit is waar we voor staan als ploeg, we hebben een ongelofelijk sterke generatie klaarstaan om prof te worden', zegt Heulot er trots over in het statement. In het interview met Sporza maakt de CEO zich dan ook geen zorgen, ook niet als het aflopende contract van sponsor Dstny aan bod komt. 'Dstny heeft tot op vandaag nog niet gecommuniceerd of ze het contract willen verlengen of niet. We praten nog altijd met Dstny, de deur is niet dicht. Wielerteams zijn altijd bezig met het zoeken naar inkomstenbronnen en wij dus ook. Want de lonen stijgen en het budget moet meegroeien. Maar we maken ons geen zorgen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws