Broers Roodhooft genieten na van topjaar: 'Ploegmaats wilden op foto met Van der Poel' Wielrennen
Wielrennen

Broers Roodhooft genieten na van topjaar: 'Ploegmaats wilden op foto met Van der Poel'

Broers Roodhooft genieten na van topjaar: 'Ploegmaats wilden op foto met Van der Poel'

De gebroeders Roodhooft hebben met hun ploeg Alpecin-Fenix een bijzonder sterk jaar achter de rug, waarin de ploeg maar liefst 33 profoverwinningen boekte. Van al die mooie momenten denken de twee nog geregeld terug aan de eerste week van de Tour de France, waar de ploeg met onder meer Mathieu van der Poel voor bijzondere successen wist te zorgen.

Christoph en Philip Roodhooft blikken in het kader van de Kristallen Fiets, waarbij zij kans maken op de prijs van Ploegleider(s) van het Jaar, bij Het Laatste Nieuws terug op het seizoen. Wanneer hen gevraagd wordt wat het hoogtepunt was, noemt Christoph de gele trui van Van der Poel in La Grande Boucle. Ook Philip neemt dat moment mee, al trekt hij het iets breder: 'De eerste Tourweek was een hoogtepunt dat ver voorbij 2021 gaat reiken.' De dag na de zege van Van der Poel wist namelijk ook Tim Merlier nog een rit te winnen in de ronde.

Philip Roodhooft: 'Ploegmaats wilden met Van der Poel op de foto'

De ploeg was voorafgaand aan de Tour veel bezig geweest met de openingsetappes, maar werd op de eerste afspraak nog geklopt door Julian Alaphilippe. 'We wisten dat we de ploeg hadden om daar iets te doen. En dat viel dan allemaal in de plooi. Ik dacht: komaan, afvinken en weg. Het bleek toch wel iets meer te zijn dan dat', vertelt Christoph. Hij is er trots op dat zijn ploeg de trui afpakte van Alaphilippe in rit twee: 'Uiteindelijk waren we een underdog in de Tour. Dat onze mannen zich zo achter Mathieu schaarden, dat was toch ook wel een beetje tegen de Jumbo's van Wout van Aert en tegen de ploeg van Patrick Lefevere, met al die West-Vlamingen waarmee wij er ook een paar in de ploeg hebben.'

Philip Roodhooft herinnert zich de start van de derde etappe, waar Van der Poel in het geel startte. 'De andere renners van de ploeg kwamen net terug van het startpodium. Die wilden per se ook met hem op de foto, omwille van die gele trui. Dat een supporter dat vraagt: oké. Dat ploegmaats dat vragen: dat vind ik straf. Ook Tim Merlier en Jasper Philipsen, die met eigen ambities naar de Tour waren gekomen.'

Christoph Roodhooft: 'Hoorde wel vijfduizend keer Poupou'

Vervolgens wist Van der Poel ook nog de gele trui te behouden in de tijdrit op dag vijf. 'De verkenning, zonder begeleiding van de politie, daar was ongelofelijk. Ik heb over die 27 kilometer misschien vijfduizend keer 'Poupou' (de bijnaam van Raymond Poulidor, de opa van Van der Poel, red.) gehoord', sluit Christoph Roodhooft af.


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws