Kämna helpt Hindley aan het roze: 'Ik feliciteerde hem, maar hij kon niet reageren' Wielrennen
Wielrennen

Kämna helpt Hindley aan het roze: 'Ik feliciteerde hem, maar hij kon niet reageren'

Kämna helpt Hindley aan het roze: 'Ik feliciteerde hem, maar hij kon niet reageren'

Als een ware superknecht beulde Lennard Kämna (BORA-hansgrohe) zijn kopman Jai Hindley de Passo Fedaia op in de Giro d'Italia. Met succes, want in de twintigste etappe wist Hindley de roze trui over te nemen van Richard Carapaz, die er volledig doorheen zakte. 'Dit was het droomscenario', jubelt Kämna na afloop voor de microfoon van Eurosport.

Het was een pijnlijk moment voor Carapaz, de drager van het roze. De Ecuadoriaan vocht zich met pijn en moeite de loeisteile Passo Pedaia op, maar verloor op een kleine twee kilometer van de finish de aansluiting met Hindley en Kämna. Laatstgenoemde was verantwoordelijk voor het het razend hoge tempo waarop het trio naar boven reed en fungeerde daarmee als modelknecht. 'Het is werkelijk fantastisch. Alles valt helemaal op zijn plek, het kon niet beter.'

Dat BORA-hansgrohe in deze luxepositie belandde, was zeker geen toeval. 'Het was een tactische zet', bevestigt Kämna. 'Ik wilde meezitten in de vroege vlucht. Daarna was het wachten, tot zo'n drie en een halve kilometer van de finish. Ik heb toen echt een harde kopbeurt gedaan en gaf alles wat ik had.' Vervolgens moest Carapaz het duo laten gaan, waarna hij zijn maglia rosa uit zijn handen zag glippen. 'Ik was ietwat verbaasd dat hij moest lossen, maar aan de andere kant was ik er ook heel blij om. Dit was echt het droomscenario.'

Kämna: 'Volgens mij ging Jai echt helemaal over zijn limiet heen'

Na de finish zocht Kämna zijn ploegmaat Hindley op om hem te feliciteren. 'Ik zei dat hij het goed gedaan had, maar hij zat zo op zijn limiet... Hij kon niet reageren. Ik denk dat hij een paar minuten nodig heeft om te beseffen wat er zojuist gebeurd is en even op adem te kunnen komen. Volgens mij ging hij echt helemaal over zijn limiet heen.' Hindley start zondag in de slottijdrit met een voorsprong van 1.25 minuten op Carapaz, die nog wel tweede staat.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws