Caleb Ewan komt er nog niet aan te pas in Tour Down Under: 'Het was één grote chaos' Wielrennen
Wielrennen

Caleb Ewan komt er nog niet aan te pas in Tour Down Under: 'Het was één grote chaos'

Caleb Ewan komt er nog niet aan te pas in Tour Down Under: 'Het was één grote chaos'

Het is vooralsnog nog niet echt de Tour Down Under van Caleb Ewan, die in zijn thuisronde nog niet verder kwam dan een zesde plaats. Na afloop van de derde etappe, welke werd gewonnen door landgenoot Sam Welsford, stond Ewan een aantal lieden van het wielerjournaille te woord.

'Het was behoorlijk hectisch en dus ook zeer lastig om je positie te behouden. We verloren Luke Plapp jammer genoeg al vrij vroeg', doelt de pocketsprinter van Jayco-AlUla op de akelige valpartij van Plapp. 'Daardoor waren er nog maar drie renners over voor de lead-out.

Ewan teleurgesteld

Ondanks die 'karige' lead-out-trein begon Ewan in een goede positie aan de slotkilometer. 'Ik zat in het wiel van Welsford, maar alle andere sprinters wilden daar natuurlijk ook zitten. Zodoende werd het één grote chaos. Op het moment dat ik wilde aanzetten, zat ik wat gevangen. Daarmee werd het slechts een doorsneesprint.'

De 29-jarige Aussie is uiteraard een winnaar pur sang en baalt daarom van de opeenvolging van ereplaatsen. 'Ik ben toch wel een beetje teleurgesteld. Ik voelde me al wel weer beter, maar het is jammer dat ik niet mijn eigen sprint kon rijden', benadrukt hij nog maar eens omtrent die sprint in Campbelltown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws