Campenaerts onthult eerste doelen voor 2024 en wil 'koerszoon' De Lie naar de overwinning loodsen Wielrennen
Wielrennen

Campenaerts onthult eerste doelen voor 2024 en wil 'koerszoon' De Lie naar de overwinning loodsen

Campenaerts onthult eerste doelen voor 2024 en wil 'koerszoon' De Lie naar de overwinning loodsen

In zijn voorbereiding op volgend seizoen zoekt Victor Campenaerts warmere oorden op. De 32-jarige renner van Lotto-Dstny is samen met zijn vriendin Nell al enkele weken in Spanje om het slechte najaarsweer in België te omzeilen en blikt ook al even vooruit naar zijn eerste doelen in 2023.

Voor Campenaerts was het een voorjaar van vorig seizoen een vol ellende. De aanvalslustige renner koerste aanvankelijk zeer attractief, maar kon dat in de Omloop Het Nieuwsblad, GP Le Samyn of Danilith Nokere Koerse niet omzetten in goede resultaten. Als klap op de vuurpijl liep 'Vocsnor' nog een breukje op in zijn wervelkolom na een zware val in de Bredene Koksijde Classic, waardoor het al boeken toe was tot en met begin juni.

'Anders dan vorig jaar, rij ik wel al een wedstrijd voor de Omloop Het Nieuwsblad', zegt Campenaerts over zijn voorjaar van 2024 in Het Nieuwsblad. 'Ik ga de Ruta del Sol doen, dat is maar op een halfuurtje rijden van hier dus ik kan er zelf met de auto heen. Daarna de Omloop dus en dan Parijs-Nice of de Tirreno Adriatico, afhankelijk van in welke wedstrijd de beste kansen liggen voor Arnaud (De Lie; nvdr.). Daarna de E3 Saxo Bank Classic, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Dat zijn – in potlood – de eerste grote doelen.'

Campenaerts licht dus al een tipje van de sluier over het voorjaar van de 'Stier van Lescheret'. De 'Vocsnor' is voor de 21-jarige spurter de 'koerspapa' van De Lie, die hoge verwachtingen heeft voor 2024. 'Hij heeft het recht om super ambitieus te zijn. Arnaud was opnieuw indrukwekkend en heeft nog maar eens getoond dat hij alles kan winnen, van Milaan-Sanremo tot de Ronde van Vlaanderen. Als Arnaud een goeie winter kent, gaat er in de Omloop Het Nieuwsblad geen twintig man bij hem wegrijden. Neem hem dan maar mee naar de meet.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws