Aardbeien smaken het zoetst voor Joris Nieuwenhuis in Superprestige Merksplas, Iserbyt tweede Veldrijden
Veldrijden

Aardbeien smaken het zoetst voor Joris Nieuwenhuis in Superprestige Merksplas, Iserbyt tweede

Aardbeien smaken het zoetst voor Joris Nieuwenhuis in Superprestige Merksplas, Iserbyt tweede

Joris Nieuwenhuis heeft zaterdagnamiddag in de Aardbeiencross in Merksplas zijn allereerste klassementscross uit zijn carrière gewonnen. De 27-jarige Nederlander koos tijdens de vierde manche in de Superprestige al snel voor het hazenpad en zag de concurrentie nooit meer terug. Eli Iserbyt werd op ruime afstand tweede en is zijn honderd procent score kwijt in de Superprestige, Niels Vandeputte zag zijn goede start beloond met een podiumplek.

Geen Lars van der Haar, Thibau Nys, Pim Ronhaar of Michael Vanthourenhout in Merksplas en dus dook Niels Vandeputte als eerste het modderbad in. Laurens Sweeck, de winnaar van vorig jaar in de Kempen, had aanvankelijk minder zin in een frisse herfstduik en kwam net in de top twintig in de buik van het peloton door. Voorin sloot Nieuwenhuis bij Vandeputte aan, Eli Iserbyt en Felipe Orts volgden op korte afstand. Nieuwenhuis dook gezwind door de zandstrook en gaf zijn Belgische medevluchter meteen het nakijken.

Lees verder onder de video.

Iserbyt, de winnaar van de cross in 2021, bleek al snel last te hebben van de koele temperaturen en de gietende regen en verloor zich meer en meer in de Kempense blubber. Zijn achterstand liep al snel op tot meer dan twintig seconden en hij zou Nieuwenhuis niet meer terugzien. Hetzelfde gold voor Vandeputte, die na een knieval wist dat het over was. In de achtergrond peuzelde Sweeck iedere renner op en rukte de zandspecialist op naar plaats vijf. Zijn achterstand was echter te groot om nog mee te strijden om het podium.

De strijd om het podium was wel nog spannend. Vandeputte keek achterom, want daar kwam Iserbyt aangestormd. De West-Vlaming pakte opnieuw uit met een knappe slotronde en hield de Antwerpenaar achter zich, Orts beet de tanden stuk op het Belgische duo en moest vrede nemen met plaats vier. Gerben Kuypers kwam als vijfde lijk uit het slijk, Sweeck kwam in het slot nog ten val en kwam als achtste over de streep.

Results powered by FirstCycling.com

Voor Nieuwenhuis is het de allereerste winst in een klassementscross. Dit seizoen mocht hij al in de Major Taylor Cross Cup in de Verenigde Staten hete zegegebaar maken, maar deze zege zal hij zelf wel een pak hoger inschatten. Vorige week tijdens de Superprestige in Niel moest hij enkel Iserbyt voor zich dulden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws