Campenaerts ver achter Quick Step-duo derde: 'Remco en Yves kloppen was een utopie' Wielrennen
Wielrennen

Campenaerts ver achter Quick Step-duo derde: 'Remco en Yves kloppen was een utopie'

Campenaerts ver achter Quick Step-duo derde: 'Remco en Yves kloppen was een utopie'

Victor Campenaerts was donderdag niet bij machte om een nieuwe Belgische titel tijdrijden aan zijn palmares toe te voegen. De coureur van Lotto Soudal eindigde als derde op ruim anderhalve minuut van Remco Evenepoel. Yves Lampaert was op 37 seconden de nummer twee.

Campenaerts heeft als zowel meervoudig Belgisch kampioen tijdrijden als Europees kampioen tijdrijden een grote reputatie als het gaat om rijden tegen de klok. Door een omscholing naar klassieke renner is hij het niveau van destijds echter kwijt. Desondanks ging Campenaerts in Gavere vol voor de Belgische titel, ook omdat het parcours nagenoeg langs zijn eigen voordeur liep.

Uiteindelijk was Campenaerts echter niet opgewassen tegen het duo Evenepoel-Lampaert van Quick Step-Alpha Vinyl. ‘Remco en Yves kloppen was een utopie. Ik ging er voor, want je moet altijd ambitieus zijn. Maar ik ben blij dat ik in mijn eigen dorp nog eens op het podium sta’, blikt Campenaerts in gesprek met Sporza trots terug op zijn prestatie.

Campaenaerts en Lampaert stonden voor de zoveelste keer op het podium van het BK tijdrijden. Campenaerts verwacht dat het misschien wel de laatste keer kan zijn geweest. ‘Dat Yves en ik de voorbije jaren een constante zijn op het podium? Ja, maar misschien is de tijd van Yves en ik als beste tijdrijder voorbij.’


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws