Cofidis bouwt ploeg voor Parijs-Nice rondom Coquard en Izagirre, Martin gaat voor klassement in Tirreno-Adriatico Wielrennen
Wielrennen

Cofidis bouwt ploeg voor Parijs-Nice rondom Coquard en Izagirre, Martin gaat voor klassement in Tirreno-Adriatico

Cofidis bouwt ploeg voor Parijs-Nice rondom Coquard en Izagirre, Martin gaat voor klassement in Tirreno-Adriatico

Cofidis heeft op Twitter de selecties voor Strade Bianche, Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico bekendgemaakt. In het middelpunt van de belangstelling voor de Franse koers staan Bryan Coquard, Ion Izagirre en Simon Geschke, al moet gezegd worden dat er flink wat gegadigden zijn voor een mogelijke etappeoverwinning. De Franse formatie reist met een vrijbuitersploeg naar Strade Bianche, terwijl Guillaume Martin kopman is in de Tirreno.

Coquard wist dit seizoen al een massasprint te winnen in de Santos Tour Down Under en gaat zich in Parijs-Nice weer in de strijd mengen. Izagirre en Geschke moeten in de heuvels en bergen proberen hun karretje aan te haken. Benjamin Thomas en Max Walscheid gaan naast de kopmannen op zoek naar een kleine verrassing. De selectie bestaat verder uit Rubén Fernández en Alexis Renard.

Eerst is het zaterdag tijd voor Strade Bianche. Daar lijkt Axel Zingle the one to watch te zijn. De Fransman kan een heuveltje bedwingen en heeft een aardige sprint in huis. De ploeg bestaat verder uit vrijbuiters en het zou zomaar eens kunnen zijn dat één van de zeven renners in de vroege vlucht gaat zitten.

Twee dagen later start de Tirreno-Adriatico. Absolute kopman daar is de Fransman Martin. Normaal gesproken krijgen ook Zingle, die dus in Italië blijft, Simone Consonni, Davide Cimolai en Victor Lafay de kans om voor etappezeges te gaan. De selectie is verder aangevuld met Anthony Perez en Rémy Rochas.

Selectie Cofidis Strade Bianche 2023

Axel Zingle

André Carvalho
Thomas Champion
Eddy Finé
Jonathan Lastra
Axel Mariault
Harrison Wood

Selectie Cofidis Parijs-Nice 2023

Bryan Coquard

Rubén Fernández
Simon Geschke
Ion Izagirre
Alexis Renard
Benjamin Thomas
Max Walscheid

Selectie Cofidis Tirreno-Adriatico 2023

Guillaume Martin

Axel Zingle
Davide Cimolai
Simone Consonni
Victor Lafay
Anthony Perez
Rémy Rochas

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws