Cosnefroy gaat voor het eerst Vlaamse klassiekers bedwingen, vijf voor twaalf voor Naesen bij AG2R Wielrennen
Wielrennen

Cosnefroy gaat voor het eerst Vlaamse klassiekers bedwingen, vijf voor twaalf voor Naesen bij AG2R

Cosnefroy gaat voor het eerst Vlaamse klassiekers bedwingen, vijf voor twaalf voor Naesen bij AG2R

Benoît Cosnefroy gaat in 2023 voor het eerst de Vlaamse klassiekers ontdekken. De Fransman reed de afgelopen jaren steevast de Ardense klimklassiekers, maar zal dit seizoen aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen. Ook is hij te zien in Omloop Het Nieuwsblad en de E3 Saxo Bank Classic.

Cosnefroy gaat beginnen aan zijn zesde volledige seizoen als prof. In 2017 kwam hij per 1 augustus in dienst en zijn huidige contract loopt aan het einde van dit jaar af. Cosnefroy zal dus een extra reden te hebben om zijn goede 2022 een vervolg te geven. In het voorjaar scheelde het een millimeter of hij had de Amstel Gold Race gewonnen en in het najaar zegevierde hij na een knappe solo in de GP Québec.

In totaal staan er al dertien zeges op z'n palmares. De zege in het Canadese Québec was daarin zijn eerste zege buiten de landsgrenzen van Frankrijk. Elf keer was het raak op .1-niveau en in 2021 won hij in de WorldTour al de Bretagne Classic. Daar moeten in de komende jaren grotere wedstrijden bij gaan komen. Cosnefroy begint zijn seizoen op 29 januari met de Grand Prix Cycliste de Marseille en vervolgens rijdt hij Etoile de Bessèges. Daarna gaat de blik op de Vlaamse klassiekers, met eerst Omloop Het Nieuwsblad en later in het voorjaar ook nog de E3 en de Ronde van Vlaanderen.

Voor Oliver Naesen 'is het van moeten' in laatste contractjaar

Het is dus de eerste keer dat Cosnefroy de Vlaamse klassiekers gaat ontdekken. Een welkome versterking voor AG2R, dat de laatste jaren geen vuist kon maken met Greg Van Avermaet, Oliver Naesen en Stan Dewulf aan het front. Voor Van Avermaet en Naesen wordt het een belangrijk jaar, ook hun contract loopt af bij de Franse formatie. Naesen beseft in gesprek met Sporza ook wel dat het twee minuten voor twaalf is. 'Ik zou liegen dat het me niet bezighoudt. Het is mijn beroep en de plaatsen zijn duur. Dus het is echt van moeten.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws