Terwijl Van der Poel openlijk twijfelt, houdt Alpecin-Deceuninck vertrouwen in het mountainbiken Mountainbiken
Mountainbiken

Terwijl Van der Poel openlijk twijfelt, houdt Alpecin-Deceuninck vertrouwen in het mountainbiken

Terwijl Van der Poel openlijk twijfelt, houdt Alpecin-Deceuninck vertrouwen in het mountainbiken

Mathieu van der Poel laat niet al te vaak diep in z'n ziel kijken, maar woensdag op de mediadag van Alpecin-Deceuninck liet hij dan toch even het achterste van zijn tong zien als het gaat om z'n rug. Een blessure waar hij de rest van zijn carrière mee zal moeten dealen, maar vooral een blessure die het moeilijker maakt om drie discplines te blijven combineren.

'Dit zal wellicht mijn achilleshiel blijven. Iets dat hopelijk onder controle raakt, maar altijd een zorg zal blijven', zo vertelde Van der Poel aan onder meer De Telegraaf. 'Niet op de weg, daar heb ik geen angst voor, maar wel in de cross en misschien ook in het mountainbiken.' De mtb is de fiets waar Van der Poel het meeste plezier aan beleeft, zo vertelde hij al vaker. Maar het is juist de omslag van de wegfiets naar de mtb die de rug zo doet opspelen. 'Ik hoop op de mountainbike nog altijd door te gaan tot de Spelen in Parijs, maar als mijn rug blijft opspelen, heb ik al laten weten, zal dat misschien niet doorgaan.'

Alpecin-Deceuninck ziet Van der Poel graag blijven combineren

Terwijl Van der Poel openlijk twijfelt aan zijn mountainbike-ambities, is Alpecin-ploegbaas Philip Roodhooft bij Sporza niet zo bang dat zijn kopman de mtb in de schuur moet laten staan de komende jaren. 'Mathieu reed acht crossen in zestien dagen met een indrukwekkende intensiteit: het zou verwonderlijk zijn als er geen gevolgen zouden zijn. Bij Mathieu speelt dat probleem net als bij andere crossers in zijn rug, maar het heeft een andere dimensie door zijn voorgeschiedenis', zo doelt Roodhooft op de rugkwetsuur die meer dan een jaar geleden ontstond, waarschijnlijk na de crash van Van der Poel op de mtb, bij de Spelen in Tokio.

Bij Alpecin-Deceuninck peinzen ze er niet over om eventueel wat te gaan snijden in de disciplines die Van der Poel allemaal beoefent. Beide partijen spraken al vaker uit dat na het drama in Tokio (Van der Poel crashte van een rots omdat hij dacht dat er een plankje was om eraf te rijden) er ruimte is voor revanche. Dat moet gaan gebeuren bij de Spelen in Parijs, waar een medaille het grote doel is op de mtb. 'Het is niet zo dat de conclusie nu is dat Mathieu de offroad-disciplines vaarwel moet zeggen, in de verste verte niet. Het mountainbiken? Zolang er geen aanwijsbare reden is dat het problemen veroorzaakt, kan dat uiteraard.'


Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws