Day After: Benoot springt in de bres, Pedersen heeft lesje geleerd en Jorgenson ziet missie-Van der Poel falen Wielrennen
Wielrennen

Day After: Benoot springt in de bres, Pedersen heeft lesje geleerd en Jorgenson ziet missie-Van der Poel falen

Day After: Benoot springt in de bres, Pedersen heeft lesje geleerd en Jorgenson ziet missie-Van der Poel falen

Op Tweede Paasdag worden we wakker met een lekker ontbijtje en al terugkijkend op de Ronde van Vlaanderen 2024, die glansrijk werd gewonnen door Mathieu van der Poel. Zo'n Hoogmis levert altijd een hoop verhalen op, dus trokken we nog eens langs de social media-kanalen van de verschillende hoofdpersonen.

Te beginnen met Mathieu van der Poel, die het kort houdt op zijn Instagram. De Nederlander zat er goed doorheen na zijn solo in Vlaanderens Mooiste en had aan de meet nog net genoeg kracht om zijn Canyon-fiets de lucht in te gooien. 'Dit is hoe dromen gemaakt worden', luidde het bijschrift bij de inmiddels drievoudig winnaar van de Ronde van Vlaanderen.

Matteo Jorgenson ging als kopman van Visma | Lease a Bike van start, met als missie om de zege in de Ronde van Vlaanderen te pakken. De Amerikaan slaagde er uiteindelijk niet in, maar was samen met Mads Pedersen en dus Van der Poel wel de enige die de Koppenberg al fietsend kon afronden. Een zege op zich, lachte de vriendelijke man uit Amerika op social media.

'Main storyline: ❌ het verslaan van eindbaas Mathieu van der Poel

Side quest: de Koppenberg fietsend afronden na 230 kilometer in de regen ✅✔️☑️👍🤣', aldus de veelzeggende teksten van Jorgenson.

Door naar Pedersen, die volgens Van der Poel een kamikaze-aanval deed door zo vroeg te gaan. 'Maar Mads wilde zijn team vermoedelijk uit de wind zetten, dat zullen jullie hem zelf moeten vragen', analyseerde de winnaar uit Nederland. De Deen maakte het ons dan weer makkelijk, door de pers op zijn Instagram al voor te zijn.

'We hebben weer een Ronde achter de rug, maar het was niet de koers waar ik had op gehoopt. Mijn lichaam was nog niet top, maar daarbij reed ik ook niet mijn slimste koers...', klonk het schuldbewust. 'Met mijn aanval hoopte ik op een andere uitkomst. Ik had mij terug moeten laten zakken tot het peloton, maar dat is achteraf makkelijk gezegd. We zijn allemaal mensen, en die maken nu eenmaal fouten. Uiteindelijk heeft het niet veel veranderd aan het resultaat, maar het zit me dwars dat ik dom heb gereden. Ik heb mijn lesje wel geleerd en zal kalmer moeten blijven. Bedankt voor alle adviezen, misschien moet ik die maar meer opvolgen🤪', aldus Pedersen.

In de slotfase was er nog een opmerkelijk moment: Tiesj Benoot die de fiets van Dylan van Baarle aangereikt kreeg. De Belg reed lek na de Paterberg en verloor daardoor nog enkele seconden (en finishte op de fiets van Tim van Dijke, red.), maar nam zijn mecanicien niets kwalijk. 'Don't give Dirk too much shit. Hij is één van de beste mecaniciens en dit was gewoon een ongelukkig moment na een hectische koers. Mijn reservefiets stond al niet meer op de fiets na een eerder mankement. Peace and love ❤️', sluit de Belg af met een paasgedachte.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws