🎥 Nekkie (en fietsie) af voor velen op de Koppenberg: wat vinden Van der Poel, Benoot en co ervan? Wielrennen
Wielrennen

🎥 Nekkie (en fietsie) af voor velen op de Koppenberg: wat vinden Van der Poel, Benoot en co ervan?

🎥 Nekkie (en fietsie) af voor velen op de Koppenberg: wat vinden Van der Poel, Benoot en co ervan?

Was het veldrijden? Of toch de Ronde? In een natte finale zorgde de Koppenberg voor bizarre taferelen, toen meerdere renners slipten en van de fiets moesten. Het zorgde voor enorme verschillen op de top en een beeld waarop grote namen in de wielersport met fiets aan de hand omhoog klauterden. Na afloop gaven verschillende coureurs hun ervaring mee.

Winnaar Mathieu van der Poel werd na afloop geconfronteerd met de taferelen op de Koppenberg. 'Dat ze moesten lopen, verbaast me niet. Het was heel moeilijk om daar een goed traject te vinden naar boven', stelde hij eerlijk. 'Vooral Koppenberg was echt schuiven en slippen tot boven, eigenlijk. Toch denk ik wel dat deze klim een plek heeft in deze koers. Deze keer was het extreem glad, ik had ook moeite om mijn kracht kwijt te kunnen op de fiets.'

De Nederlander stemde zijn koers af op de nat liggende Bult van Melden. 'Ik wist dat die beklimming cruciaal ging zijn. We werden ver voor de finish al van heel veel kanten bestookt, dus toen heb ik aan de ploeg gevraagd om de situatie tot aan de Koppenberg onder controle te houden. Met de regen wist ik dat het een cruciaal punt ging zijn, dus daar pakte ik dan ook de kop om uit het gedrum te blijven. Boven had ik al een mooi gat.'

Achter Van der Poel geraakten ook Matteo Jorgenson en Mads Pedersen boven in deze Ronde van Vlaanderen, maar daar weer achter moest iedereen van de fiets. Ook Tiesj Benoot, die met een kapot achterderailleur de heuvel op moest. 'Zo heb ik de Koppenberg bijvoorbeeld niet op mijn kleinste versnelling kunnen doen. Balen, want ik had echt wel goede benen. Maar ik moest ook afstappen, al kwam de boel boven nog wel redelijk samen.'

'Klote', beschreef nummer zeven Oliver Naesen. 'Het lag vol modder, dus het moest te voet. Ik voelde al dat ik het niet ging houden, maar iedereen moest van de fiets af stappen. Dat was nog een geluk bij een ongeluk. Het lag extreem glad', stelde de immer spraakzame Belg van Decathlon AG2R La Mondiale vast luttele seconden na de race.

Marijn van den Berg (EF Education-EasyPost) moest al een flinke inspanning doen om kopman Alberto Bettiol af te zetten voor de klim. 'Na de eerste keer Paterberg zat Alberto iets te ver, dus toen hebben we hem teruggebracht naar de Koppenberg. Toen zat hij prima, maar vanaf dat moment heb ik het niet meer meegekregen. Ik moest heel dat teringding naar boven lopen, dus toen ging het lichtje ook wel uit. Het was niet te doen. Er viel echt niet op te rijden. Iedereen gleed weg en toen moest ik zelf ook opstappen. Je kon er bijna niet eens oplopen, het was zó glad. Dat ging echt nergens over, dus mijn koers was daar ook voorbij', vertelde de Nederlander.

Daan Hoole van Lidl-Trek was het daar compleet mee eens. 'Die Koppenberg was verschrikkelijk. Je kon gewoon niet omhoog rijden en zelfs lopen was al moeilijk. Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt, het was echt klauteren. Veel meer dan dat was het niet, het was helemaal niets. We gleden nog bijna uit, maar daar doe je niets aan. Ik moest wel afstappen, want de grip was compleet weg.

Video: Renners lopend de Koppenberg op

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws